2 παιχνίδια επιβίωσης για Android

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε 2 παιχνίδια Android που μπορεί για κάποιους να μην είναι και τόσο ευχάριστα. Τα παιχνίδια επιβίωσης δεν είναι παιχνίδια ταχύτητας, ούτε παιχνίδια με αγρότες και φάρμες, ούτε με ιππότες ή με νευριασμένα πουλιά ή χρωματιστές μπαλίτσες που σκάνε όταν ακουμπήσει η μια την άλλη.

Είναι λίγο πιο σκοτεινά, πιο μοναχικά και αρκετά ατμοσφαιρικά. Τα απλά γραφικά μαζί με την ωραία μουσική και τα ηχητικά εφέ που τα συνοδεύουν σε βάζουν γρήγορα στο κλίμα του παιχνιδιού.

Τα παιχνίδια αυτά είναι μόνο στα αγγλικά, όπως και τα περισσότερα αξιόλογα παιχνίδια που κυκλοφορούν για Android και iOS.

1. BuriedTown

BuriedTown | www.lightgear.gr BuriedTown | www.lightgear.gr

Το BuriedTown έχει απλά γραφικά, εύκολα κείμενα και όμορφη μουσική υπόκρουση. Το παιχνίδι θέλει 15-20 λεπτά για να μάθει κανείς και να συνηθίσει το μηχανισμό του.

Η ιστορία είναι ότι βρίσκεστε χαμένος σε μια απομακρυσμένη περιοχή της πόλης Buried και ψάχνετε για επιζώντες και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο σας που θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε (τροφή, εργαλεία, ρούχα, φάρμακα κ.λπ).

Πρέπει να ελέγχετε την ώρα ώστε να μη βρεθείτε το βράδυ εκτός του καταφυγίου σας, αλλά και τον καιρό που μπορεί να σας δυσκολέψει. Δεν μπορείτε να κουβαλήσετε άπειρα πράγματα μαζί σας, επομένως πρέπει κάθε φορά να επιλέγετε τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή σας.

Α ναι, πρέπει να προσέχετε όταν μπαίνετε σε άδεια κτίρια γιατί μπορεί να υπάρχουν ζόμπι.

Οι εικόνες είναι ασπρόμαυρες και μόνο λίγο κόκκινο χρώμα εμφανίζεται κάπου κάπου...

Δεν μπορείτε να κουβαλήσετε τα πάντα. Στην τσάντα σας (bag) χωράνε περιορισμένα πράγματα | www.lightgear.gr Δεν μπορείτε να κουβαλήσετε τα πάντα. Στην τσάντα σας (bag) χωράνε περιορισμένα πράγματα | www.lightgear.gr
Το καταφύγιό σας. Εδώ ξεκουράζεστε και ανακτάτε δυνάμεις για την επόμενη μέρα | www.lightgear.gr Το καταφύγιό σας. Εδώ ξεκουράζεστε και ανακτάτε δυνάμεις για την επόμενη μέρα | www.lightgear.gr

2. Survive - Wilderness survival

Survive - Wilderness survival | www.lightgear.gr Survive - Wilderness survival | www.lightgear.gr

Το Survive - Wilderness Survival είναι λίγο πιο πρωτόγονο καθώς διαδραματίζεται στη φύση και όχι μέσα σε πόλη. Έχει και αυτό απλά γραφικά, με πολύ λίγο κείμενο και ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση (θα το απολαύσετε καλύτερα με ακουστικά). Το παιχνίδι θέλει 10-15 λεπτά για να μάθει κανείς και να συνηθίσει το μηχανισμό του.

Αυτή τη φορά βρίσκεστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή με το αυτοκίνητό σας, πιθανόν έχετε χαθεί μέσα στο δάσος μακριά από τον πολιτισμό. Σύντομα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για τροφή και να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε έχετε μαζί σας που θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε (τροφή, εργαλεία, ρούχα, κ.λπ).

Κατασκευάστε παγίδες για να πιάσετε ζώα, καταφύγιο για να προστατευτείτε από τις καιρικές συνθήκες, καλάμι ψαρέματος και δίχτυ, μαγειρέψτε, βρείτε νερό (βράστε το πρώτα) κ.λπ.

Δεν μπορείτε να κουβαλήσετε άπειρα πράγματα μαζί σας, επομένως πρέπει κάθε φορά να επιλέγετε τα απολύτως απαραίτητα και να θυσιάζετε κάποια.

Κατασκευάστε βασικά εργαλεία και παγίδες για να επιβιώσετε | www.lightgear.gr Κατασκευάστε βασικά εργαλεία και παγίδες για να επιβιώσετε | www.lightgear.gr
Νύχτα. Σε 5 ώρες ξημερώνει. Φωτιά έχετε ανάψει για να ζεσταθείτε; | www.lightgear.gr Νύχτα. Σε 5 ώρες ξημερώνει. Φωτιά έχετε ανάψει για να ζεσταθείτε; | www.lightgear.gr

Μπορείτε να βρείτε και άλλα παρόμοια παιχνίδια όπως το Survival Island ή το Survival Craft τα οποία όμως είτε είναι με πληρωμή είτε δεν είναι τόσο ατμοσφαιρικά.

Τέλος, αν σας άρεσαν τα παραπάνω 2 παιχνίδια ή τα βρήκατε ενδιαφέροντα παρακαλούμε πολύ κοινοποιήστε το άρθρο στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+.

Υπάρχει κάποιο παρόμοιο παιχνίδι που μας διέφυγε; Θα χαρούμε πολύ να δούμε τα σχόλιά σας παρακάτω.

Αφήστε Σχόλιο