blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Ανάβαση στον Ταΰγετο
    Ανάβαση στον Ταΰγετο
    26/11/2014

    Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών προγραμματίζει ανάβαση στον Ταΰγετο το Σ/Κ 29-30 Νοεμβρίου 2014. Ο ΕΟΣ Αχαρνών είναι ένας από τους πιο δραστήριους ορειβατικούς συλλόγους στην Ελλάδα με πολλά μέλη και πλήθος δραστηριοτήτων (ορειβασία, αναρρίχηση, γυμναστική, τρίαθλο, χιονοδρομία, ποδηλασία κ.α.)

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανακαλύψτε το δάσος | ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους
    Ανακαλύψτε το δάσος | ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους
    24/11/2014

    Το παιχνίδι "Ανακαλύψτε το δάσος" βοηθάει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα φυτά και τα ζώα του δάσους. Δείτε την εικόνα!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ντυθείτε σωστά στις εκδρομές σας
    Ντυθείτε σωστά στις εκδρομές σας
    17/11/2014

    Ο σωστός τρόπος ντυσίματος γίνεται σε 3 στρώματα (layers), δηλαδή με 3 ρούχα (αναφερόμαστε πάντα στον κορμό του σώματος και όχι στα πόδια). Είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος ντυσίματος που εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση σε εκδρομές στη φύση. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τρόπου είναι ότι δίνει τη δυνατότητα για γρήγορες προσαρμογές ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και την ένταση της δραστηριότητας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τα 10 βασικά που πρέπει να έχετε σε κάθε εκδρομή
    Τα 10 βασικά που πρέπει να έχετε σε κάθε εκδρομή
    12/11/2014

    Οπουδήποτε κι αν πάτε εκδρομή υπάρχουν 10 βασικά πραγματάκια που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας. Προσπαθήστε να τα έχετε πάντα μαζί σας όσο πιο ελαφριά γίνεται για να μην σας κουράζουν. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τις εκδρομές σας ακόμα και αν σας τύχουν απρόοπτα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πώς να επιλέξετε ένα σακίδιο πλάτης
    05/11/2014

    Το σακίδιο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος μιας εκδρομής γιατί προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που δεν τα βρίσκει κανείς σε άλλο μέσο μεταφοράς πραγμάτων (βαλίτσα, σακ βουαγιάζ, κ.λπ). Για να διαλέξετε ένα σακίδιο που σας ταιριάζει πρέπει αρχικά να αναρωτηθείτε για ποιούς λόγους το χρειάζεστε. Πρόκειται να κάνετε μια μικρή εκδρομή 2-3 ημερών και δεν έχετε σακίδιο; Σας αρέσουν τα σακίδια με τις πολλές τσέπες ή με λίγες και πιο ευρύχωρες; Αν διαλέξετε κάτι μικρό δεν θα έχετε χώρο για τα πράγματά...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στο Σμόλικα
    Ανάβαση στο Σμόλικα
    26/10/2014

    Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας προγραμματίζει εξόρμηση στον Σμόλικα με στόχο την ανάβαση στην κορυφή "Κλέφτης" σε υψόμετρο 1847 m.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ας σεβαστούμε τα βουνά - 7 έξυπνοι τρόποι
    Ας σεβαστούμε τα βουνά - 7 έξυπνοι τρόποι
    20/10/2014

    Σκοπός του Respect the Mountains είναι να ενημερώσει τον κόσμο και να αναδείξει τη μοναδικότητα και σημασία των ορεινών περιοχών, ειδικά αν σκεφτούμε ότι από αυτές πηγάζει το νερό που πίνουμε καθημερινά. Ας δούμε τις απλές αλλά ουσιαστικές λύσεις που προτείνει ο οργανισμός Respect The Mountains. 1. Κλείστε έξυπνα το ξενοδοχείο και τα εισιτήρια σας 2. Ταξιδέψτε σοφά 3. Υποστήριξη βιώσιμων πρακτικών 4. Υπεύθυνη συμπεριφορά 5. Μην αφήνετε ίχνη (Leave No Trace) 6. Μείωση, επαναχρησιμοποίηση,...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι μας δείχνει ένας χάρτης
    Τι μας δείχνει ένας χάρτης
    12/10/2014

    Οι χάρτες είναι παντού. Τους βλέπουμε στην πόλη, στις στάσεις των λεωφορείων και του μετρό, σε εκδρομές και ταξίδια. σε επαγγελματικές κάρτες και διαφημιστικά φυλλάδια, στο ίντερνετ, στις ειδήσεις και τις εφημερίδες, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και σε πολλά ακόμα μέρη. Υπάρχουν χάρτες ιστορικοί, οδικοί, πεζοπορικοί, ναυτικοί, τουριστικοί, τοπογραφικοί, πολιτικοί και άλλοι πολλοί. Εδώ θα ασχοληθούμε περισσότερο με τους πεζοπορικούς χάρτες. Όποια κι αν είναι πάντως η μορφή του χάρτη, το...

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 185 to 192 of 244 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.