blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Εκδρομή στην Ανάφη
    Εκδρομή στην Ανάφη
    23/08/2014

    Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών προγραμματίζει 8ήμερη εκδρομή στην Ανάφη στις 1-7 Σεπτεμβρίου. Ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο τελειότερος μήνας για διακοπές σε νησί, αφού η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα, ο καιρός είναι ακόμα πολύ ζεστός και οι τουριστικές υποδομές άνετες για καλύτερη εξυπηρέτηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν αναβάσεις και πεζοπορίες σε παραλιακά μονοπάτια του νησιού με κατάληξη πάντα για μπάνιο στις καταπληκτικές παραλίες του...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Δύο απλές συνταγές για το camping
    Δύο απλές συνταγές για το camping
    19/08/2014

    Το φαγητό στο camping το καλοκαίρι είναι τέλειο, γιατί νοστιμίζει από τη θέα της θάλασσας που είναι μαγευτική και από το αλάτι που υπάρχει τριγύρω μας. Νοστιμίζει επίσης από την καλή παρέα και από τα απλά και αγνά υλικά που θα προμηθευτείτε από το ντόπιο μπακάλικο. Μπορεί οι παρακάτω συνταγές να είναι απλές αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο στο camping γίνονται νοστιμότατες!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
    Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
    15/08/2014

    Επειδή το καλοκαίρι συνηθίζουμε να ανεβαίνουμε 2-3 κατσάβραχα παραπάνω, καλό είναι να έχουμε το νου μας σε μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς πεζοπορίας και ορειβασίας. Ένα μονοπάτι μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, αν δεν έχουμε τον σωστό εξοπλισμό μαζί μας είτε αυτό είναι ρουχισμός, είτε νερό είτε κάτι άλλο. Εμπλουτίσαμε τις συμβουλές για ασφαλή ορειβασία που δημοσίευσε πριν λίγες βδομάδες η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και σας τις παρουσιάζουμε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές
    Φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές
    10/08/2014

    Δεν είναι σπάνιο στις διακοπές να συμβεί ένα μικροατύχημα που απαιτεί μια μικρή φροντίδα από μέρους μας. Γρατζουνιές και μικροτραυματισμοί μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν με μερικά βασικά εργαλεία ενός φαρμακείου πρώτων βοηθειών (γάζες, επίδεσμοι, χανζαπλάστ κ.α).

    Διαβάστε περισσότερα
  • Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα
    Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα
    06/08/2014

    Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο 'Αρτας θα πραγματοποιήσει διάσχιση του ποταμού Αχέροντα από το Τρίκαστρο (Πύλες Άδη) ως τη Γλυκή (πηγές). Ο ποταμός Αχέροντας εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά του Νομού Πρεβέζης, όπου σχηματίζει Δέλτα από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής. Ο ποταμός Αχέροντας λόγω της ελληνικής μυθολογίας και παράδοσης αλλά και εξαιτίας της περιβαλλοντικής του σημασίας προσελκύει...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Λίγα λόγια για το ελεύθερο camping
    Λίγα λόγια για το ελεύθερο camping
    02/08/2014

    Το ελεύθερο camping απαγορεύεται στη χώρα μας από το 1976 με το νόμο 392/1976 που φέρει τον τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων». Δεν πρέπει η πολιτεία να σεβαστεί το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων για ελεύθερη κατασκήνωση αντί να το απαγορεύει σε όλους για χάρη μιας μερίδας κάφρων;

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στο Φεγγάρι...
    Ανάβαση στο Φεγγάρι...
    29/07/2014

    Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου προγραμματίζει επταήμερη εκδρομή στη Σαμοθράκη, 16-22 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των 7 ημερών είναι ολοκληρωμένο με επισκέψεις, περιηγήσεις, βαρκάδες, αναβάσεις και απλές βόλτες σε όμορφα χωριά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Στο φαράγγι της Αράδαινας
    Στο φαράγγι της Αράδαινας
    25/07/2014

    Μεθαύριο την Κυριακή 27 Ιουλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στο πανέμορφο φαράγγι της Αράδαινας, στην περιοχή των Σφακίων.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 201 to 208 of 242 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.