35η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου την 35η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση των Ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης, ταυτόχρονα με την επέτειο των 85 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930.

Η εκδήλωση θα λάβει στην επαρχία Αποκορώνου του νομού Χανίων, πάνω από το γραφικό ορεινό χωριό Καρές, στην τοποθεσία "Γούρνες", σε υψόμετρο 1.150 m. Οι Καρές είναι ένας μικρός οικισμός με πολλά παραδοσιακά στοιχεία, στον οποίο διατηρούνται όμορφα παλιά κτίσματα που χρονολογούνται από την περίοδο της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας. Υπάρχουν μερικές παλιές εκκλησίες, τρία μεγάλα σπήλαια, ένα φαράγγι που ξεκινά από τον Άγιο Αντώνιο και φτάνει στους Μαχαιρούς. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετές πηγές από όπου αναβλύζει νερό από το έδαφος.

Η ανάβαση στις "Γούρνες" θα γίνει το Σάββατο 12/09 το απόγευμα και όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση. Το πρωί της Κυριακής 13/09, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν εύκολη ανηφορική πορεία, έως την κορυφή Βαρσάμου, στα 1.554 m. Από την κορυφή Βαρσάμου η θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο των Γουρνών αλλά και προς όλη την βόρεια ακτογραμμή είναι καταπληκτική.

Πανοραμική θέα από τα Λευκά Όρη στην Κρήτη | www.lightgear.gr Πανοραμική θέα από τα Λευκά Όρη στην Κρήτη | www.lightgear.gr

Πρόγραμμα

 

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

14:30-16:30: Άφιξη - Καλωσόρισµα οµάδων στο χωριό Καρές στην επαρχία Αποκορώνου,
ανάβαση στην τοποθεσία Γούρνες Λευκών Ορέων, υψ. 1.150 µ., (ώρες πεζοπορίας για
την ανάβαση σε καλά σηµατοδοτηµένο µονοπάτι, περίπου 3:00), τακτοποίηση στους
χώρους κατασκήνωσης, δηλώσεις συµµετοχών και χορήγηση αναµνηστικών.
19:30: Σύντοµοι χαιρετισµοί των οργανωτών και των εκπροσώπων των Συλλόγων.
20:00: Προσφορά φαγητού και ποτού, σε συνδιοργάνωση µε τον ∆ήµο Αποκορώνου.

Ώρες πορείας: 3.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

07:30-08:00: Προσφορά πρωινού ροφήµατος κ.λ.π..
08:30: Ανάβαση στην κορυφή Βαρσάµου, υψ. 1.554 µέτρα
(ώρες πεζοπορίας περίπου 3:00 µε 3:30, µαζί µε την κατάβαση στις Γούρνες)
Προσφορά πρόχειρου φαγητού (δεκατιανού).
13:00-15:30: Κατάβαση στο χωριό Καρές Αποκορώνου, τέλος πεζοπορικής διαδροµής
(ώρες πεζοπορίας περίπου 2:30) – Πέρας εκδηλώσεων 35ης Π.Ο.Σ..

Ώρες πορείας: 6-7.

Στην κατασκήνωση που θα στηθεί θα προσφερθεί και παραδοσιακό κέρασμα – δείπνο σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου. Επίσης στην εκδήλωση αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι συνδιοργανωτής και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σ. θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Υπάρχει ένα μικρό συμβολικό κόστος συμμετοχής 5€.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν από τους ορειβατικούς συλλόγους της Κρήτης (Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου ή τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου).

Αφήστε Σχόλιο