Ανακαλύψτε το δάσος | ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους

Το δάσος αποτελεί για το παιδί έναν καινούριο κόσμο εξερεύνησης και παιχνιδιού. Αν το παιδί είναι αρκετά μικρό και δεν έχει αποκτήσει ακόμα εξοικείωση με τη φύση, μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά με όμορφα παιχνίδια τη γνωριμία του με τη φύση. Το παιδί ωφελείται ιδιαίτερα από την επαφή του με τη φύση, γίνεται πιο δημιουργικό και αρχίζει και σέβεται από μικρό το περιβάλλον.

Το παιχνίδι "Ανακαλύψτε το δάσος" βοηθάει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα φυτά και τα ζώα του δάσους. Εξερευνήστε μαζί τους το δάσος και προσπαθήστε να βρείτε όλα αυτά που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Που μπορεί να κρύβεται μια μικρή αράχνη; Υπάρχει κάποιος πεσμένος κορμός τριγύρω; Βλέπετε πουθενά βελανίδια ή άλλους καρπούς; Σημειώστε με ένα "τικ" κάθε φορά που εντοπίζετε ένα. Θα διαπιστώσετε ότι και η δική σας παρατηρητικότητα θα αυξηθεί.

Το παιχνίδι "Ανακαλύψτε το δάσος" είναι πολύ απλό και διασκεδαστικό. Ταυτόχρονα είναι και πολύ εκπαιδευτικό για τα παιδιά, αφού μέσα από το παιχνίδι θα τους δημιουργηθούν πολλές απορίες για τη ζωή των ζώων και των φυτών του δάσους.

Κατεβάστε την παρακάτω εικόνα πατώντας δεξί κλικ και επιλέγοντας "Αποθήκευση ως...". Αποθηκεύστε την στα έγγραφά σας και τυπώστε την στον εκτυπωτή σας. Το ιδανικό είναι να την πλαστικοποιήσετε για να μην σκιστεί ή βραχεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με ένα μαρκαδοράκι μπορείτε να σημειώνετε και να σβήνετε όσες φορές θέλετε έτσι ώστε να σας κρατήσει για πολλές εκδρομές.

Παιδικό παιχνίδι "Ανακαλύψτε Το Δάσος" | www.lightgear.gr Παιδικό παιχνίδι "Ανακαλύψτε Το Δάσος" | www.lightgear.gr

Σημείωση: Η εικόνα είναι προσαρμογή από το Hiking Scavenger Hunt από το www.makesandtakes.com.

Αφήστε Σχόλιο