Οι φίλοι της πεζοπορίας και των βουνών έχουν ξεκινήσει για τα καλά τις ανοιξιάτικες - καλοκαιρινές εκδρομές τους. Μετά από τόσους μήνες πεζοπορικής απραξίας και απομάκρυνσης από τη φύση, το κάλεσμα των βουνών και των κορυφών είναι πολύ πιο ισχυρό.

Για τους φίλους πεζοπόρους και ορειβάτες που βρίσκονται στην περιοχή της Λάρισας και των Τρικάλων, ο Σύλλογος Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης έχει προγραμματίσει, την Κυριακή 30 Μαΐου, ανάβαση στην κορυφή Καραβούλα στα 1.862 m. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει από το χωριό Ροπωτό, το οποίο, μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 2012, ερήμωσε και είναι πλέον εγκαταλελειμμένο με ελάχιστες εξαιρέσεις κατοίκων που παραμένουν στο χωριό.

Η Καραβούλα ανήκει στις βόρειες κορυφές των Αγράφων και παρόλο το σχετικά χαμηλό της υψόμετρο, η προσέγγιση είναι αρκετά απαιτητική λόγω των κλίσεων του εδάφους. Η οροσειρά των Αγράφων καλύπτει μεγάλο μέρος της κεντρικής Ελλάδας με μέρη απίστευτης φυσικής ομορφιάς: όμορφα χωριά σε απίθανες τοποθεσίες, αχανή ελατοδάση και όμορφα ποτάμια. Είναι ένα μέρος που οπωσδήποτε πρέπει να το επισκεφτεί κανείς, όχι μόνο για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για το πλούτο της ιστορίας που συναντά κανείς σε κάθε χωριό και σε κάθε μονοπάτι.

 

Άποψη των Αγράφων | www.lightgear.gr

Ώρες Πορείας: 6 - Βαθμός Δυσκολίας: 1-2

Απαραίτητος εξοπλισμός

Σε ορεινές πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, νερό, σνακ, χάρτη και πυξίδα, φακό, σφυρίχτρα κ.α. Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό σας καθώς ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και επιβλαβής για τα μάτια σας σε τέτοιο υψόμετρο. Αν χρησιμοποιείτε το wikiloc μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή στο κινητό σας ή να δείτε πρόσφατα σχόλια για την κατάσταση των μονοπατιών.

Ο καιρός είναι αρκετά ευμετάβλητος σε τέτοιο υψόμετρο και επομένως όλα είναι πιθανά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον αρχηγό της εκδρομής για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.