Ανάβαση στο Μεσοβούνι

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων προγραμματίζει 2 πορείες στο Μεσοβούνι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1936 και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, σκοπός του είναι η συστηματική καλλιέργεια της ορειβασίας (αναβάσεις, αναρριχήσεις, εξερευνήσεις, σπηλαιολογία, κ.λ.π.), των χειμερινών αθλημάτων (χιονοδρομία, κ.λ.π.) και η διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς την ορεινή φύση.

Οι δύο πορείες έχουν την ίδια αφετηρία (Αστροχώρι) και τον ίδιο προορισμό (καταφύγιο ΕΟΣ Πρεβέζης) όμως ακολουθούν διαφορετικές πορείες.

Η πρώτη διαδρομή περνάει από τον Αετό (1.852 m), είναι Β' βαθμού δυσκολίας και υπολογίζεται σε 7 ώρες.

Η δεύτερη διαδρομή είναι Α' βαθμού δυσκολίας και υπολογίζεται σε 5 ώρες.

Βρισκόμαστε πλέον στα μέσα του Δεκέμβρη και ο εξοπλισμός των συμμετεχόντων σε μια ορεινή πεζοπορία πρέπει να είναι κατάλληλος. Επιπλέον, αν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η διαδρομή επανεκτιμάται επί τόπου συνεχώς, σύμφωνα με την εμπειρία των αρχηγών.

Ανάβαση στο Μεσοβούνι | www.lightgear.gr Ανάβαση στο Μεσοβούνι | www.lightgear.gr

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, γκέτες, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπατόν. Απαγορεύονται τα βαμβακερά ρούχα που κρατάνε την υγρασία και μπορεί να οδηγήσουν σε υποθερμία αν ο καιρός χαλάσει και οι συνθήκες δυσκολέψουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως και την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΣ Ιωαννίνων θα τηρηθεί αυστηρή αριθμητική σειρά προτεραιότητας.

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί στις 6:30 π.μ. στην έξοδο του parking κάτω από την πλατεία της Περιφέρειας.

Ευχόμαστε στον ΕΟΣ Ιωαννίνων καλή επιτυχία στους στόχους του και όμορφες ασφαλείς αναβάσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ιωαννίνων.

Αφήστε Σχόλιο