Διάσχιση φαραγγιού στο Λάδωνα

Αν δεν έχετε επισκεφτεί το φαράγγι του Λάδωνα στη Γορτυνία, είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα τον Σεπτέμβρη με τον ΕΟΣ Ελευσίνας. Ο σύλλογος διοργανώνει διάσχιση του φαραγγιού το τελευταίο Σ/Κ του Σεπτεμβρίου (26-27/9). Ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού (εκβάλλει δηλαδή στον Αλφειό) και βρίσκεται στους νομούς Αχαΐας και Αρκαδίας. Είναι αρκετά γνωστό το "φράγμα του Λάδωνα" και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στο ποτάμι τη δεκαετία του 1950.

Η διαδρομή κατά μήκος του φαραγγιού είναι μια συνεχής πρόκληση για βουτιές αφού τα νερά του ποταμού και οι αλεπάλληλες βάθρες που σχηματίζονται δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο. Ειδικά σε μερικές βάθρες όπου το βάθος ξεπερνάει τα 2m, ο πειρασμός για βουτιές είναι μεγάλος.

Ποταμός Λάδωνας | www.lightgear.gr Ποταμός Λάδωνας | www.lightgear.gr

Πρόγραμμα

 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

08:00: Αναχώρηση από Ελευσίνα για Θεόκτιστο Γορτυνίας. Πορεία κατά μήκος του Λάδωνα και διάσχιση του όμορφου φαραγγιού. Επιστροφή στο Θεόκτιστο και διανυκτέρευση δωρεάν σε αίθουσα του κτιρίου τη κοινότητας με υπνόσακους. Στο χώρο υπάρχει τουαλέτα και κουζίνα.

Ώρες πορείας: 3-4.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Αναχώρηση το πρωί για την κορυφή Σαϊτά σε υψόμετρο 1.811 m από τον αυχένα του Φενεού και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Από την κορυφή Σαϊτά είναι ορατή η λεκάνη του Φενεού με την αποξηραμένη λίμνη από τη μια πλευρά και η λεκάνη του Ορχομενού από την άλλη.

Ώρες πορείας: 5.

Πανοραμική άποψη του φράγματος του Λάδωνα | www.lightgear.gr Πανοραμική άποψη του φράγματος του Λάδωνα | www.lightgear.gr

Απαραίτητος εξοπλισμός
Σε μια απλή διάσχιση φαραγγιού είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας φακό κεφαλής, κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (που δεν πειράζει να βραχούν) καθώς και ένα δεύτερο ζευγάρι στεγνά παπούτσια, παγούρι με νερό, σνακ, μαγιό, πετσέτα, αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή κ.α. Όλα αυτά καλό είναι να μπουν σε ένα αδιάβροχο σακίδιο ή αν δεν έχετε αδιάβροχο σακίδιο προμηθευτείτε έναν μικρό αδιάβροχο σάκο τον οποίο θα έχετε μέσα στο κανονικό σας σακίδιο. Επίσης φροντίστε να προστατέψετε το κινητό σας με μια θήκη της Aquapac. Είναι πιθανό να χρειάζεται και στολή νεοπρενίου αν το νερό είναι πολύ κρύο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό παρακαλούμε απευθυνθείτε στον ΕΟΣ Ελευσίνας.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.

Αφήστε Σχόλιο