Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου

Την Κυριακή 6 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου στα Ζαγοροχώρια. Η πορεία θα ξεκινήσει από το γραφικό Μονοδένδρι, θα περάσει από τις παγωμένες πηγές του Βοϊδομάτη (όπου οι τολμηροί μπορούν να βουτήξουν) και θα καταλήξει στο χωριό Βίκος.

Το φαράγγι του Βίκου έχει μήκος 20 χλμ. και βρίσκεται 30 χλμ. ΒΔ των Ιωαννίνων. Σε μερικά σημεία του το βάθος του ξεπερνάει τα 1000 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει χαρακτηριστεί το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness.

Το φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλή προορισμό πεζοπόρων και φυσιολατρών, αφού η φύση στην περιοχή είναι μοναδική και οι εικόνες από πολλά σημεία είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα, η θέα προς το φαράγγι από το χωριό Βραδέτο (θέση Μπελόη), αλλά και από τη θέση Οξιά είναι εκπληκτική. Η περιοχή είναι προστατευμένη ως Εθνικός Δρυμός καθώς αποτελεί το σπίτι πολλών ζώων και φυτών και οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα ελέγχεται αυστηρά. Ως αποτέλεσμα, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου απαγορεύεται η κτηνοτροφία και η υλοτομία.

Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορείο και έχει προγραμματιστεί για τις 06:30 από την πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 6 με βαθμό δυσκολίας 1.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξόρμηση, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σήμερα στα γραφεία του συλλόγου από τις 20:30 μέχρι τις 22:00. Επίσης, περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site του συλλόγου.

Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου | www.lightgear.gr

Πανοραμική άποψη της χαράδρας του Βίκου | www.lightgear.gr

Αφήστε Σχόλιο