Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα

Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο 'Αρτας θα πραγματοποιήσει διάσχιση του ποταμού Αχέροντα από το Τρίκαστρο (Πύλες Άδη) ως τη Γλυκή (πηγές). Η πορεία έχει διάρκεια 6-7 ώρες με βαθμό δυσκολίας 2.

Η διάσχιση γίνεται μέσα στο ποτάμι και περιλαμβάνει τμήματα πεζοπορίας και κολύμβησης. Ο εξοπλισμός για τέτοιου είδους εκδρομές (που περιλαμβάνουν διάσχιση υδάτινου στοιχείου) είναι σίγουρα μαγιό, πετσέτες (ελαφριές πετσέτες microfiber που στεγνώνουν γρήγορα) και ένας καλός αδιάβροχος σάκος όπου θα προστατέψετε το κινητό, τα κλειδιά, την φωτογραφική μηχανή και τα λεφτά σας. Σίγουρα θα χρειαστείτε και άλλα πράγματα μαζί σας όπως μια αλλαξιά ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου κ.α. Επικοινωνήστε με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας ή τον Ορειβατικό Σύλλογο 'Αρτας για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα απαραίτητα που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Ο ποταμός Αχέροντας εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά του Νομού Πρεβέζης, όπου σχηματίζει Δέλτα από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής. Ο ποταμός Αχέροντας λόγω της ελληνικής μυθολογίας και παράδοσης αλλά και εξαιτίας της περιβαλλοντικής του σημασίας προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο σε όλο το μήκος των 52 χιλιομέτρων του.

Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα | www.lightgear.gr Τα εκπληκτικά νερά του ποταμού Αχέροντα | www.lightgear.gr

Η αναχώρηση της εκδρομής έχει προγραμματιστεί να γίνει από την πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα στις 8 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες στους συμμετέχοντες και ενημέρωση για τη διάσχιση στα γραφεία του συλλόγου επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Αφήστε Σχόλιο