Εκδρομή στην Ανάφη

Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών προγραμματίζει 8ήμερη εκδρομή στην Ανάφη στις 1-7 Σεπτεμβρίου. Ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο τελειότερος μήνας για διακοπές σε νησί, αφού η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα, ο καιρός είναι ακόμα πολύ ζεστός και οι τουριστικές υποδομές άνετες για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν αναβάσεις και πεζοπορίες σε παραλιακά μονοπάτια του νησιού με κατάληξη πάντα για μπάνιο στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των 5 ημερών έχει ως εξής:

Πρόγραμμα Διημέρου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου - Ώρες πορείας 4,30 - Βαθμός δυσκολίας Α

Η διαδρομή που πρόκειται να γίνει είναι:

Κλεισίδι – Παραλία Κατσούνι – Παραλία Μικρός Ρούκουνας – Ανάβαση στο εξωκλήσι «Παναγία στο Δοκάρι», όπου υπάρχουν έξοχες ανάγλυφες παραστάσεις Ελληνιστικής εποχής. Κατάβαση και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι με κατάληξη στις παραλίες Κατσούνι και Κλεισίδι για μπάνιο.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου - Ώρες πορείας 5-6 - Βαθμός δυσκολίας Α-Β+

Η διαδρομή ακολουθεί το παραθαλάσσιο μονοπάτι για τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνος με τελικό προορισμό τον μοναδικό μονόλιθο "Κάλαμο".

Κλεισίδι – Μεγάλος Ρούκουνας – «Καταλιμάτσα» (λιμανάκι της Αρχαίας Απολλώνιας) – παραλία Μέγας Ποταμός – μεγάλη Παραλία Πρασσιές – Αρχαίος ναός Απόλλωνος – ανάβαση στις δύο κορυφές του Καλάμου: (Καλαμιώτισσα 386μ) και κορυφή Μάλης (470μ).

Επιστροφή στο ναό του Απόλλωνος.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου - Ελεύθερο πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου - Ώρες πορείας 5-6 - Βαθμός δυσκολίας Α+

Μετάβαση με λεωφορείο στο ναό του Απόλλωνος και πορεία σε ανατολικό μονοπάτι. Η διαδρομή ακολουθεί τα παρακάτω μέρη: Χάλαρα – Μετόχι – Λιανή Πούντα – Άγιος
Αντώνιος.

Η επιστροφή θα γίνει από το εσωτερικό μονοπάτι Άγιος Δημήτριος – Χώρα.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ή Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου - Ώρες πορείας 7- Βαθμός δυσκολίας Α-Β

Εκτός προγράμματος, θα γίνει μία προαιρετική ανάβαση και διαδρομή από τη χώρα έως το βορειότερο σημείο του νησιού : Το ακρωτήριο «Δράπανον».
Η διαδρομή που ακολουθείται είναι: Χώρα – κορυφή Βίγλα ( υψηλότερο σημείο του νησιού 579μ.) - Φανερωμένη – Δράπανον – Λιβόσκοπο και επιστροφή στη Χώρα από την ίδια διαδρομή.

Ο αρχηγός, αν το κρίνει απαραίτητο , μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα λόγω
καιρικών συνθηκών ή εκτάκτων περιστάσεων.

Πανοραμική άποψη του μονόλιθου της Ανάφης και των γαλαζοπράσινων νερών της (φώτο: ethnos.gr) | www.lightgear.gr Πανοραμική άποψη του μονόλιθου της Ανάφης και των γαλαζοπράσινων νερών της (φώτο: ethnos.gr) | www.lightgear.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απυθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών.

Αφήστε Σχόλιο