Εκδρομή στους καταρράκτες της Νεμούτας

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή για τα μέλη αλλά και τους φίλους της πεζοπορίας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στους εξωτικούς καταρράκτες της Νεμούτας.

Οι καταρράκτες της Νεμούτας βρίσκονται στο δάσος της Φολόης, το οποίο διασχίζει ο ποταμός Ερύμανθος. Η βλάστηση, καθώς πλησιάζει κανείς τους καταρράκτες, είναι πραγματικά οργιώδης, με πανέμορφα λουλούδια και εντυπωσιακά υδρόφιλα φυτά σκαρφαλωμένα παντού. Το δάσος της Φολόης έχει έκταση 40.000 στρέμματα και είναι γεμάτο με βελανιδιές οι οποίες δημιουργούν τόσο πυκνή κάλυψη που ο ήλιος δύσκολα φτάνει στο έδαφος.

Στο δάσος της Φολόης συναντά κανείς πλήθος πανίδας όπως λαγούς, κουνάβια, αλεπούδες, τσακάλια, νυφίτσες, σκαντζόχοιρους και χελώνες. Είναι επίσης σημαντικό καταφύγιο για πέρδικες, μπεκάτσες, φάσες, κίσες, κούκους, τρυγόνια, τσαλαπετεινούς, κορυδαλλούς, δρυοκολάπτες, αετούς και κουκουβάγιες. Φυσικά δε λείπουν και οι κατώτερες συνομοταξίες των εντόμων και ερπετών όπως οχιές, αστρίτες, δεντρογαλιές, αστριτοχές, σαΐτες και πολλές σαύρες που πασχίζουν να βρουν λίγο ήλιο.

Καταρράκτες της Νεμούτας | www.lightgear.gr Άποψη των καταρρακτών της Νεμούτας μέσα από τα βράχια | www.lightgear.gr

Η συνάντηση των πεζοπόρων με τους ξεναγούς θα γίνει στο γραφικό χωριό Νεμούτα, από όπου θα ξεκινήσουν την πεζοπορία για τους καταρράκτες και θα καταλήξουν στο φαράγγι του ποταμού Ερύμανθου. Μετά το τέλος της πεζοπορίας ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας έχει προγραμματίσει γεύμα σε τοπική ψησταριά. Στη συνέχεια, 15 km  μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, στο κεφαλοχώρι του Λάλα (πρωτεύουσα του δήμου Φολόης), οι πεζοπόροι θα πάρουν τον απογευματινό τους καφέ και αργά το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιστροφή προς την Αμαλιάδα.

Η ώρα συγκέντρωσης έχει προγραμματιστεί για τις 06:45 το πρωί στα ΕΛ.ΤΑ. Αμαλιάδας. Η ώρα αναχώρησης έχει προγραμματιστεί για τις 07:00.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας.

Αφήστε Σχόλιο