Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας έχει προγραμματίσει εξόρμηση στα πανέμορφα Τζουμέρκα το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου 2015. Τα Τζουμέρκα (ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη) είναι από τις πιο όμορφες οροσειρές της Ελλάδος, τμήμα της ορεινής ραχοκοκκαλιάς της Πίνδου. Η υψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2.429 m και η αμέσως επόμενη είναι το Καταφίδι με υψόμετρο 2.393 m.

Η εκδρομή θα ξεκινήσει από το χωριό Καταρράκτης στην Ήπειρο (Ν. Άρτας), το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 800 m. Η ανάβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην κορυφή Καταφίδι. Ενημερωτικά, το όνομα του χωριού έχει προέλθει από τους δίδυμους καταρράκτες που βρίσκονται λίγο πιο ψηλά από το χωριό και αξίζει να τους επισκεφτεί κανείς.

Η εκδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 16:00 το μεσημέρι με προορισμό το χωριό Καταρράκτης. Η διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες και η διανυκτέρευση θα γίνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο καταφύγιο του Δασικού Χωριού ή σε αντίσκηνα. Η παρέα θα χωριστεί σε 2 ομάδες, καθώς θα γίνουν 2 αναβάσεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.

[caption id="attachment_978" align="aligncenter" width="600"]Πανοραμική άποψη των Τζουμέρκων | www.lightgear.gr Πανοραμική άποψη των Τζουμέρκων | www.lightgear.gr[/caption]

Πρόγραμμα 1ης ομάδας

Η πρώτη ομάδα θα ακολουθήσει δύσκολη πορεία έως την κορυφή με 9 ώρες πορείας περίπου και βαθμό δυσκολίας 6. Το πρωινό ξύπνημα έχει προγραμματιστεί για τις 06:00. Μετά το πρωινό η ομάδα θα προετοιμάσει τον εξοπλισμό της και υπολογίζεται να ξεκινήσει την ανάβαση για το καταφύγιο στις 07:00. Υπολογίζεται άφιξη και μικρό διάλειμμα στο καταφύγιο σε 3 ώρες περίπου. Καιρού επιτρέποντας η άφιξη στην κορυφή αναμένεται να γίνει στις 13:00. Η επιστροφή στο καταφύγιο αναμένεται στις 15:00 και η άφιξη στο αρχικό σημείο εκκίνησης μέχρι τις 17:30.

Πρόγραμμα 2ης ομάδας

Η δεύτερη ομάδα θα ακολουθήσει ευκολότερη πορεία έως το καταφύγιο με 5 ώρες πορείας περίπου και βαθμό δυσκολίας 3. Το πρωινό ξύπνημα έχει προγραμματιστεί για τις 08:00. Μετά το πρωινό η ομάδα θα προετοιμάσει τον εξοπλισμό της και υπολογίζεται να ξεκινήσει την ανάβαση για το καταφύγιο στις 09:00. Υπολογίζεται άφιξη και μικρό διάλειμμα στο καταφύγιο σε 3,5 ώρες περίπου. Η άφιξη στο αρχικό σημείο εκκίνησης υπολογίζεται να έχει γίνει μέχρι τις 15:30.

Είναι αναγκαίος ο πλήρης χειμερινός εξοπλισμός με κραμπόν, πιολέ, κράνος για την 1η ομάδα όπως επίσης γκέτες και χειμερινός ορειβατικός ρουχισμός για την 2η ομάδα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ΕΟΣ Πρέβεζας για περισσότερες λεπτομέρειες.