Νυχτερινή ορειβασία με πανσέληνο

Τι πιο ωραίο από μια καλοκαιρινή πεζοπορία στην κορυφή ενός πανέμορφου νησιού, με μοναδικό φωτισμό το φως του φεγγαριού;

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας διοργανώνει νυχτερινή ορειβασία με πανσέληνο την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 20:30 από το λιμάνι της Νικιάνας, λίγο πιο νότια από την πόλη της Λευκάδας, όπου έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση από την πλατεία Ανδρούτσου στις 19:30. Η πεζοπορία θα καταλήξει στο βουνό των Σκάρων, από όπου η θέα προς το Νυδρί, το Βλυχό και τα Πριγκηπονήσια είναι μαγευτική.

Το βουνό των Σκάρων είναι από τα ψηλότερα της Λευκάδας και έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στην κορυφή του βουνού υπάρχει μικρό δάσος όπου ευδοκιμεί ένα είδος βελανιδιάς μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν έχετε καλή φωτογραφική μηχανή και ένα μικρό ελαφρύ τρίποδο, σας συνιστούμε να το πάρετε μαζί σας για να αποτυπώσετε το μαγευτικό θέαμα της πανσέληνου πάνω στο βουνό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φροντίστε επίσης να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο το φακό σας για να συνηθίσουν τα μάτια σας στο σκοτάδι αλλά και για να μην τυφλώνετε τους γύρω σας.

Πανοραμική άποψη του γραφικού λιμανιού της Νικιάνας | www.lightgear.gr Πανοραμική άποψη του γραφικού λιμανιού της Νικιάνας | www.lightgear.gr

Ώρες Πορείας: 3-4 / Βαθμός Δυσκολίας: 1.

Απαραίτητος εξοπλισμός
Οι διοργανωτές συνιστούν να έχετε μαζί σας φακό κεφαλής, κατάλληλα παπούτσια για ορειβασία, μπατόν, νερό και μαγιό για μια βουτιά στην επιστροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον ΕΟΣ Πρέβεζας.

Αφήστε Σχόλιο