Πεζοπορία με θέα το Λιβυκό πέλαγος

Στα μέσα του καλοκαιριού, στις 11 Ιουλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών προγραμματίζει μια υπέροχη εκδρομή στη Ν. Κρήτη, από το χωριό του Άη Ιωάννη μέχρι την Αγιά Ρουμέλη. Η διαδρομή κινείται για αρκετή ώρα παράλληλα με την ακτογραμμή έχοντας συνεχώς θέα το πανέμορφο Λιβυκό πέλαγος. Ενδιάμεσος σταθμός είναι το υπέροχο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου που στέκεται αγέρωχο πάνω στα κύματα από τον 11ο αιώνα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 (έτσι εξηγείται το 8.8.88 στο σήμα του) από μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αγάπη για το βουνό και τη φύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ Μοιρών ανακαίνισε, με την άδεια του δήμου, ένα εγκαταλελειμένο σχολείο για να στεγάσει τα γραφεία του.

Φύτεψε κι άλλα δέντρα στην αυλή του σχολείου, επισκεύασε τη στέγη, τα παράθυρα και το δάπεδό του και έκανε ένα σωρό άλλες εργασίες ώστε να είναι κατάλληλο για χρήση αλλά και για τις εκδηλώσεις του συλλόγου. Η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη, όταν υπάρχει κοινό όραμα, μπορεί να κάνουν θαύματα.

Η διαδρομή ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό του Άη Γιάννη, μέσα σε όμορφο πευκοδάσος που βλέπει από ψηλά το Λιβυκό πέλαγος. Στη συνέχεια, το μονοπάτι κατηφορίζει προς την παραλία, απ'όπου περνά από το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, ένα μικρό κτίσμα που όμως έχει αντέξει χιλιάδες κύματα εδώ και 1000 χρόνια.

Το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Ν. Κρήτη | www.lightgear.gr Το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Ν. Κρήτη (φωτ. Travel Book, Γιώργος Πατρουδάκης) | www.lightgear.gr

Το μονοπάτι συνεχίζει παραλιακά μέχρι την όμορφη παραλία της Αγιάς Ρουμέλης.

Η ομάδα θα διανυκτερεύσει στην Αγιά Ρουμέλη σε τοπικό ξενώνα. Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, Κυριακή, με καραβάκι από την Αγιά Ρουμέλη στα Σφακιά.

Ο ΕΟΣ Μοιρών παρακαλεί να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας για να μπορέσει και αυτός να προγραμματίσει τα απαραίτητα (διανυκτέρευση, μετακινήσεις).

Ώρες πορείας: 6
Αναχώρηση: Σάββατο 21/6 15:00
Επιστροφή: Κυριακή 22/6 απόγευμα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ΕΟΣ Μοιρών.

Αφήστε Σχόλιο