Πρόσκληση σε εγκαίνια

Δεν είναι και πολύ συχνό το φαινόμενο να εγκαινιάζονται καταφύγια. Το καταφύγιο που βρίσκεται στο Παναχαϊκό όρος, στο οροπέδιο Πρασούδι, είχε υποστεί πολλές καταστροφές με την πάροδο των χρόνων, που το είχαν απαξιώσει. Χάρη στις προσπάθειες του ΕΟΣ Πατρών, βρέθηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του. Το σημερινό καταφύγιο διαθέτει πλέον σύγχρονη υποδομή, έτσι ώστε να αποτελέσει μια νέα βάση για τον ΕΟΣ Πατρών αλλά και για να προσελκύσει νέο κόσμο στα βουνά.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 12.00 και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών καλεί όλους τους φίλους και τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν. Στην τελετή έχουν προσκληθεί οι αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι  φορέων και οργανισμών, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής και όλοι οι ορειβάτες και ορειβάτισσες που αγαπούν τα Ελληνικά βουνά.

Το ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι | www.lightgear.gr Το ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι | www.lightgear.gr

Το ανακατασκευασμένο καταφύγιο του ΕΟΣ Πατρών βρίσκεται στο οροπέδιο Πρασούδι (συντεταγμένες: 380 12'07,34" Β — 210 51'49,75" Ε) στο Παναχαϊκό όρος σε υψόμετρο 1.760 m, ακριβώς στην ίδια θέση του παλιού καταφυγίου. Ενημερωτικά, τα θεμέλια του παλιού καταφυγίου μπήκαν το 1938 από τα τότε στελέχη του ΕΟΣ Πατρών, σε ιδιόκτητο γήπεδο πέντε στρεμμάτων που αποκτήθηκε τότε από το Υπουργείο Γεωργίας. Η θέση είναι ιδανική για χιονοδρομία, χειμερινή ορειβασία, πεζοπορία κλπ.

Αρκετά καταφύγια στη χώρα μας βρίσκονται δυστυχώς υπό εγκατάλειψη. Η επιτυχία του ΕΟΣ Πατρών ίσως αποτελέσει και μια υπενθύμιση σε τοπικές κοινότητες που έχουν εγκαταλείψει αντίστοιχες εγκαταστάσεις, ότι αξίζει να το προσπαθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών

Αφήστε Σχόλιο