Στα μονοπάτια της Άνδρου

Η Άνδρος είναι ένα πολύ όμορφο νησί που έχει το πλεονέκτημα (ή για άλλους, το μειονέκτημα) να βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Αυτό την καθιστά δημοφιλή προορισμό ακόμα και για ένα διήμερο. Αφήστε ελεύθερο λοιπόν το δεύτερο Σ/Κ του Σεπτεμβρίου (11-13/9) γιατί ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών (ΠΟΑ) προγραμματίζει εξόρμηση στα όμορφα μονοπάτια της Άνδρου, που έχουν αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Τα μονοπάτια της Άνδρου άρχισαν να αναδεικνύονται με γοργούς ρυθμούς όταν το 2010 μια ομάδα εθελοντών άρχισε την "καταγραφή, συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, καθώς και την καταγραφή της προφορικής ιστορίας" του νησιού. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσπάθεια αυτή στον ιστότοπο τους:  Άνδρου Μονοπάτια.

Τα μονοπάτια της Άνδρου (πηγή: www.androsroutes.gr)| www.lightgear.gr Τα μονοπάτια της Άνδρου (πηγή: www.androsroutes.gr)| www.lightgear.gr

Πρόγραμμα Εκδρομής

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί στις 19:15 το απόγευμα της Παρασκευής από τη Ραφήνα στο Γαύριο. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν στην πανέμορφη Χώρα του νησιού με τα υπέροχα αρχοντικά της και τα καλοδιατηρημένα σοκάκια. Στη Χώρα θα γίνουν και οι 2 διανυκτερεύσεις.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Η πορεία του Σαββάτου είναι: Βουρκωτή – Γεφύρι Άχλα – Μονή Αγίου Νικολάου – παραλία Άχλα και επιστροφή με καραβάκι. Σε περίπτωση που η κατάσταση της θάλασσας δεν το επιτρέψει, εναλλακτικά θα γίνει η πορεία Χώρα – Υψηλού – Μεσαθούρι – Στραπουργιές – Ευρουσές – Αποίκια, με μπάνιο στην παραλία Γιάλια. Απόσταση: 10 km. Ώρες πορείας: 4.

Παραλία Άχλα (πηγή: www.androsroutes.gr)| www.lightgear.gr Παραλία Άχλα (πηγή: www.androsroutes.gr)| www.lightgear.gr

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Η πορεία της Κυριακής είναι: Διάσχιση του νησιού από Στραπουργιές – Άνω Πιτροφός – Άνω Παλαιόπολη – αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης – παραλία. Αναχώρηση στις 21:30 από Γαύριο για Ραφήνα. Απόσταση: 15 km. Ώρες πορείας: 5.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών.

Αφήστε Σχόλιο