Πως να αποθηκεύσετε τον υπνόσακό σας

Ο υπνόσακος είναι μια σημαντική αγορά καθώς αποτελεί βασικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός κατασκηνωτή, μαζί με τη σκηνή και το σακίδιο. Το κυριότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο υπνόσακος πρέπει να αποθηκεύεται όσο γίνεται απλωμένος και όχι τυλιγμένος. Τυλίξτε τον μόνο όταν πρέπει να τον μεταφέρετε στο σακίδιό σας. Ο λόγος είναι ότι όταν ο υπνόσακος είναι συνεχώς σφιχτά τυλιγμένος στη θήκη του, χάνει την φόρμα του και μειώνεται πολύ η θερμομονωτική του ικανότητα.

Μετά από κάθε εκδρομή ελέγξτε τον υπνόσακο αν χρειάζεται πλύσιμο. Μπορεί απλά να χρειάζεται ένα τοπικό πλύσιμο με ένα σφουγγαράκι. Αν γενικά είναι καθαρός, δεν χρειάζεται να τον πλύνετε ολόκληρο καθώς οι συχνές πλύσεις σταδιακά μειώνουν την απόδοσή του. Είτε τον πλύνετε ολόκληρο είτε όχι, φροντίστε να τον αερίσετε για πολλές ώρες ώστε να είναι εντελώς στεγνός πριν τον αποθηκεύσετε. Γυρίστε το μέσα έξω για να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει εντελώς.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον αποθηκεύσετε στην ντουλάπα σας κρεμώντας τον από ψηλά. Συνήθως οι υπνόσακοι έχουν στις άκρες τους κορδονάκια ή θηλιές για αυτό το λόγο. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχουν οι θηλιές αυτές, οι υπνόσακοι είναι πολύ ελαφρείς και μπορείτε να τους κρεμάσετε μέσα στην ντουλάπα σας σε μια απλή κρεμάστρα με 2 μανταλάκια. Αν δεν έχετε χώρο να τον κρεμάσετε, μπορείτε να τον διπλώσετε 3-4 φορές και να τον βάλετε σε ένα ράφι ή συρτάρι. Γενικά, όσο πιο χαλαρά τον αποθηκεύσετε τόσο καλύτερα.

Στην επόμενη εκδρομή σας θα διαπιστώσετε ότι ο υπνόσακός σας είναι πολύ πιο αφράτος και ζεστός και θα τον χαρείτε περισσότερο.

Αφήστε Σχόλιο