Στην κορυφή Μαμαλή της οροσειράς των Αντιχασίων θα ανέβει στις 2 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Πεζοπορίας και Ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.ΟΡ.Τ). Η κορυφή βρίσκεται σε υψόμετρο 1.407 m και διασχίζει όμορφο δάσος από οξιές και χαμηλότερα βελανιδιές. Η οροσειρά των Αντιχασίων είναι μια σχετικά χαμηλή οροσειρά, που δεν παύει όμως να αποτελεί μια θαυμάσια διέξοδο για πεζοπορία και επαφή με τη φύση. Γεωγραφικά. η περιοχή που θα γίνει η πεζοπορία ισαπέχει περίπου από την Καλαμπάκα, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα και την Ελασσόνα.

Φτάνοντας κανείς στην κορυφή Μαμαλή βρίσκεται ουσιαστικά στην κορυφή ενός ισοσκελούς τριγώνου, με τα άλλα 2 σημεία του τριγώνου να είναι τα χωριά Αγρελιά και Βερδικούσα. Και τα 2 αυτά χωριά έχουν αρκετά μεγάλη ιστορία, που ξεκινάει από το Μεσαίωνα περίπου.

Η αναχώρηση για την εύκολη αυτή πεζοπορία θα γίνει από το χωριό Κουμαριά, ενώ οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 2.30'.

Ώρες πορείας : 2,5 / Βαθμός Δυσκολίας: Α

Απαραίτητος εξοπλισμός
Σε ορεινές πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, νερό, σνακ, χάρτη και πυξίδα
, φακό, σφυρίχτρα κ.α. Θυμηθείτε επίσης να προστατέψετε τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό και το χάρτη σας σε αδιάβροχες θήκες σε περίπτωση βροχής.

Επιπλέον εξοπλισμός που μπορεί να κάνει την εκδρομή πιο απολαυστική (ειδικά όταν πρόκειται για ανάβαση σε κορυφή) είναι ένα μονοκυάλι ή ένα ζευγάρι κυάλια, καθώς και μια φορητή εστία/καφετιέρα για την παρασκευή καφέ, αν υπάρχει χρόνος. Ο καφές που θα πιείτε παραδίπλα από την κορυφή πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστος. Η ανάβαση αυτή δεν είναι δύσκολη, ούτε πολύωρη, επομένως υπάρχει η δυνατότητα να κουβαλήσετε 1 kg επιπλέον για τέτοιου είδους απολαύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, τον τόπο και την ώρα της συγκέντρωσης αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Σύλλογο Πεζοπορίας και Ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.ΟΡ.Τ).

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.