Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας έχει προγραμματίσει πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2015. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε δωμάτια ή σε σκηνές και την Κυριακή το πρωί θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή Τσεκούρα (1732 m). Το όρος Τσεκούρα βρίσκεται μεταξύ του ποταμού Κότσαλου και της τεχνητής λίμνης του Ευήνου.

Ο ΕΟΣ Ελευσίνας έχει "περιπετειώδη" ιστορία ίδρυσης καθώς είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες για την ίδρυση του, οι οποίες τελικά ευδοκίμησαν το 1970. Τα μέλη του έχουν συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες και σε πολλές σηματοδοτήσεις μονοπατιών προσελκύοντας έτσι περισσότερο κόσμο στην πεζοπορία και την ορειβασία.

Η ορεινή Ναυπακτία (ή Κράβαρα, όπως λεγόταν παλιότερα) βρίσκεται στα ορεινά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συνορεύει με τη Φωκίδα. Αποτελείται από πολλά χωριά, που ανήκουν σε τρεις δήμους (Δήμος Αποδοτίας, Δήμος Πυλήνης και Δήμος Πλατάνου). Τα χωριά είναι όμορφα χτισμένα μέσα σε πανέμορφα δάση βελανιδιάς, ελάτων, οξιάς, πλατάνων και καστανιών. Από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής είναι ο Πλάτανος και η Άνω Χώρα.

Άποψη της Άνω Χώρας στην ορεινή Ναυπακτία | www.lightgear.gr

Άποψη της Άνω Χώρας στην ορεινή Ναυπακτία | www.lightgear.gr

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί από την Αθήνα στις 8 π.μ. το Σάββατο 16 Μαΐου. Την ίδια μέρα θα γίνει πεζοπορία στο μονοπάτι της Αταλάντης και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Άνω Χώρα - Κρυονέρια. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 4.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή Τσεκούρα. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 5. Το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιστροφή για Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ελευσίνας.