Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης έχει προγραμματίσει ενδιαφέρουσα εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με ανάβαση στο ορεινό συγκρότημα της Νότιας Πίνδου του Ν. Τρικάλων, όπου βρίσκονται οι κορυφές Λουπάτα (2.066 m), Μαρόσα (1.963 m) και Αυγό (2.148 m).

Η περιοχή που επέλεξε ο ΕΟΣ Ηλιούπολης είναι λίγα μόνο χιλιόμετρα δυτικά από τα Τρίκαλα, ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά των Τζουμέρκων και στον Κόζιακα. Στην ορεινή αυτή περιοχή συναντάει κανείς πολύ όμορφα χωριά όπως η Πύρρα, το Νεραϊδοχώρι, το Δροσοχώρι (παλιά ονομασία: Τυφλοσέλι) τα οποία βρίσκονται χτισμένα πάνω σε πανέμορφες, κατάφυτες βουνοπλαγιές. Αξίζει πραγματικά να περπατήσει κανείς στους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια που διασχίζουν την περιοχή.

Άποψη του κατάφυτου Δροσοχωριού | www.lightgear.gr

Άποψη του κατάφυτου Δροσοχωριού | www.lightgear.gr

 

Ο Κόζιακας είναι ένα πολύ όμορφο βουνό δυτικά των Τρικάλων, με αρκετά πυκνά δάση σε μεγάλο κομμάτι του. Λόγω της εγγύτητας με την περιοχή των Τρικάλων αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς φυσιολάτρες της περιοχής, που τον απολαμβάνουν όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι επίσης σημαντικό καταφύγιο για τις λίγες αρκούδες που έχουν απομείνει πλέον στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Σάββατο 30 Μαΐου: Αναχώρηση στις 16:00 για Βλάχα Τρικάλων (1.100 m) και διανυκτέρευση σε σκηνές.

Κυριακή 1 Ιουνίου: Ανάβαση στις κορυφές Λουπάτα (2.066 m) και Μαρόσα (1.963 m) και διανυκτέρευση στις παρυφές του Αυγού.

Ώρες Πορείας: 9 / Βαθμός Δυσκολίας: 3

Δευτέρα 2 Ιουνίου: Ανάβαση στην κορυφή Αυγό (2.148 m), κατάβαση στην Πύρρα (1.100 m) και επιστροφή.

Ώρες Πορείας: 6 / Βαθμός Δυσκολίας: 2

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον  ΕΟΣ Ηλιούπολης.