Το όρος Σαντομέρι (ή αλλιώς Σκόλλις ή Σανταμεριάνικο ή Πορτοβούνι) μπορεί να μην είναι γνωστό στην Πελοπόννησο όπως το Μαίναλο ή ο Ταΰγετος, έχει όμως μερικά χαρακτηριστικά που ελκύουν πλήθος αθλητών από όλη την Ελλάδα. Το Σαντομέρι βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάτρας και δυτικά του Ερύμανθου (υψόμετρο 2.224 m).

Διαθέτει 2 από τα σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία της Πελοποννήσου, το ένα με 80 m ύψος σε απότομο βράχο και το δεύτερο σε σπηλιά με 45 περίπου μοίρες αρνητική κλίση. Επίσης, στην κορυφή του βουνού υπάρχει χώρος (πίστα) για τους φίλους που ασχολούνται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η θέα στις γύρω πεδιάδες είναι πολύ όμορφη, ειδικά την άνοιξη που είναι όλα ανθισμένα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά κάνουν το Σαντομέρι ιδιαίτερα ελκυστικό στους φίλους της αναρρίχησης, του αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε) αλλά και στους λάτρεις της ορειβασίας και της πεζοπορίας.

Ο ΕΟΣ Αμαλιάδας "Ορειβατείν" διοργανώνει πεζοπορία την Κυριακή 27/9 με εκκίνηση από το χωριό Σαντομέρι (υψόμετρο 410 m) και κατάληξη στην κορυφή (υψόμετρο 965 m). Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος προς δύσκολος, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ώρες πορείας: 5-6.

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 από την Αμαλιάδα από τα γραφεία του ΕΟΣ Αμαλιάδας (Ολυμπίας 8 - Πλατεία Δημοκρατίας).

Το βουνό Σαντομέρι από μακριά | www.lightgear.gr

Το βουνό Σαντομέρι από μακριά | www.lightgear.gr

 

Απαραίτητος εξοπλισμός
Σε ορεινές πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν,αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, νερό, σνακ, χάρτη και πυξίδα, φακό,κ.α. Θυμηθείτε επίσης να προστατέψετε τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό και το χάρτη σας σε αδιάβροχα σακουλάκια σε περίπτωση βροχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό παρακαλούμε απευθυνθείτε στον ΕΟΣ Αμαλιάδας.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.