Ένας μικρός πευκόφυτος Όλυμπος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα; Ακούγεται τέλειο!

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει εξόρμηση στον Όλυμπο Ευβοίας και ανάβαση στην Ψηλή Κορυφή (1171 m). Το σχετικά άγνωστο αυτό βουνό είναι ουσιαστικά η νότια προέκταση της Δίρφυς και καταλήγει σχεδόν μέχρι την Ερέτρια.

Η πεζοπορία του ΕΟΣ Αθηνών ξεκινάει από το χωριό Γυμνό στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού και προχωράει σε σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα από πανέμορφα πεύκα αλλά και έλατα της ανατολικής πλευράς.  Το δάσος αυτό είχε καεί παλιότερα και έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, για αυτό πολλά από τα δεντράκια στην περιοχή είναι ακόμα νεαρά σε ηλικία. Η εποχή είναι ιδανική για την καρποφορία μανιταριών, επομένως έχετε τα μάτια σας ανοιχτά στις άκρες του μονοπατιού μήπως εμφανιστούν μπροστά σας μικρές πεντανόστιμες μορχέλες ή κάποιο άλλο άγριο μανιτάρι.

Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη από την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 06:30.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.

Ώρες Πορείας: 6 - Βαθμός Δυσκολίας:  2 - Υψομετρική Διαφορά: 921 m

Απαραίτητος εξοπλισμός

Σε ορεινές πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, νερό, σνακ, χάρτη και πυξίδα, φακό, σφυρίχτρα κ.α. Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό σας καθώς ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και επιβλαβής για τα μάτια σας σε τέτοιο υψόμετρο.

Ο καιρός είναι αρκετά ευμετάβλητος ακόμα και σε αυτό το σχετικά χαμηλό υψόμετρο και επομένως όλα είναι πιθανά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον αρχηγό της εκδρομής για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι του eosathinon.gr.