Ανάβαση στον Όλυμπο

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιώς διοργανώνει εκδρομή και ανάβαση στον Όλυμπο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Η εποχή κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη, αφού έχει πέσει η ζέστη του καλοκαιριού και το βουνό είναι χωρίς χιόνια που θα αύξαναν το βαθμό δυσκολίας αλλά και την επικινδυνότητα της εκδρομής.

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιά (Φ.Ο.Π.) ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1927 και είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους στο χώρο της ορειβασίας στην Ελλάδα. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Φ.Ο.Π. συμβάλλει με τη δράση του στην ανάπτυξη και τη διάδοση της φυσιολατρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ορειβασία μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων (ορεινή πεζοπορία, αναβάσεις, αναρρίχηση βράχου, χιονοδρομία κ.λπ.). Ταυτόχρονα, εκπαιδεύει τα μέλη του στη προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Πρόγραμμα Διημέρου

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

Αναχώρηση από Πειραιά στις 14:00 και από Αθήνα στις 14:30 με προορισμό το Λιτόχωρο. Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Μετάβαση στη θέση Πριόνια και έναρξη πεζοπορίας. Θα υπάρξουν 2 ομάδες οι οποίες θα ακολουθήσουν 2 διαφορετικές διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.
Α’ Ομάδα: Ανάβαση στο καταφύγιο Ζολώτα (Ώρες Πορείας: 3, Βαθμός δυσκολίας: 1).
Β’ Ομάδα: Ανάβαση: Πηγαδούλι (1320 μ.) – Λιβαδάκι (2366 μ.) – Πάγο (2380 μ.) – Καλόγερο (2700 μ.). Κατάβαση στις Σταυροϊτιές και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Ζολώτα (Ώρες Πορείας: 10, Βαθμός δυσκολίας: 3).

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

Α’ Ομάδα: Κατάβαση στη θέση Πριόνια (Ώρες Πορείας: 2, Βαθμός δυσκολίας: 1).
Β’ Ομάδα: Διάσχιση του πανέμορφου φαραγγιού του Ενιπέα και κατάβαση στο Λιτόχωρο (Ώρες Πορείας: 6, Βαθμός δυσκολίας: 2).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ομίλου Πειραιώς.

Αφήστε Σχόλιο