Ανάβαση στον Ταΰγετο

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών προγραμματίζει ανάβαση στον Ταΰγετο το Σ/Κ 29-30 Νοεμβρίου 2014. Ο ΕΟΣ Αχαρνών είναι ένας από τους πιο δραστήριους ορειβατικούς συλλόγους στην Ελλάδα με πολλά μέλη και πλήθος δραστηριοτήτων (ορειβασία, αναρρίχηση, γυμναστική, τρίαθλο, χιονοδρομία, ποδηλασία κ.α.)

Ο Ταΰγετος (ή αλλιώς Πενταδάκτυλος) είναι το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου με υψόμετρο 2.407 m (κορυφή: Προφήτης Ηλίας). Η παλαιότερη ονομασία Πενταδάκτυλος έχει προκύψει από τις 5 κορυφές του. Στις πλευρές του είναι χτισμένα πολυάριθμα μικρά χωριά (Ποταμιά, Γοράνοι, Ξηροκάμπι, Παλαιοπαναγιά, Μυρσίνη κ.λπ) ενώ σε πανέμορφο σημείο βρίσκεται ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 1.522 m. Η εντυπωσιακή παρουσία του Ταΰγετου γίνεται ιδιαίτερα αισθητή από την πόλη της Καλαμάτας, όπου το βουνό κοιτάει επιβλητικά την πόλη από ψηλά στην ανατολική της μεριά.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το πρωί με προορισμό την πηγή Μαγγανιάρη (910 m) και άφιξη στο καταφύγιο. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 3 και ο Βαθμός Δυσκολίας Α'.

Μετά την διανυκτέρευση στο καταφύγιο, την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματιστεί ανάβαση στην κορυφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή μέχρι την πηγή Μαγγανιάρη.  Οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 10 και ο Βαθμός Δυσκολίας Γ'.

Ταΰγετος | www.lightgear.gr Ταΰγετος | www.lightgear.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Αχαρνών.

Αφήστε Σχόλιο