Πανοραμική θέα του όρους Κιθαιρώνα (φώτο: Ταξιδεύοντας) | lightgear.gr

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας (ΕΟΣ Ελευσίνας) προγραμματίζει διάσχιση της κορυφογραμμής Καρύδι στο Μακρόν Όρος. Το Μακρόν Όρος βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Αττικής και γειτονεύει με το όρος Πατέρας και τον Κιθαιρώνα. Η διαδρομή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τον οικισμό Κρύο Πηγάδι (υψ. 532 m), να διασχίσει την κορυφογραμμή Καρύδι και μέσα Βαθυχωρίου να καταλήξει πάλι στο Κρύο Πηγάδι. Η βλάστηση κατά μήκος της διαδρομής γίνεται κυρίως σε αραιό πευκoδάσος αλλά και ελαφρώς βραχώδες έδαφος με χαμηλή βλάστηση. Από το μέγεθος των δέντρων και την παρουσία θαμνώδους βλάστησης είναι εύκολο να διακρίνετε το πέρασμα παλιότερων πυρκαγιών στην περιοχή.

Σημείο αναχώρησης: Κρύο Πηγάδι, λίγα χιλιόμετρα ΝΔ από τα Βίλια.

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης.

Ώρες Πορείας: 4-5

 

Απαραίτητος εξοπλισμός εκδρομής

Σε ορεινές πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας, αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, παγούρι με νερό, ένα σουγιαδάκι, σνακ, χάρτη και πυξίδα, φακό, σφυρίχτρα κ.α. Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό σας καθώς ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και επιβλαβής για τα μάτια σας ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, λόγω χειμώνα και πιθανότητας βροχής στο Μακρόν Όρος, συστήνουμε να έχετε μέσα στο σακίδιό σας ένα μικρό αδιάβροχο σάκο ή αδιάβροχο σακουλάκι με τα ευαίσθητα που δεν πρέπει να βραχούν σε μια πιθανή βροχή (κινητό, φακό, λεφτά, ταυτότητα κλπ).

Ο καιρός είναι αρκετά ευμετάβλητος ειδικά τώρα που αρχίζει και χειμωνιάζει και επομένως όλα είναι πιθανά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον αρχηγό της εκδρομής για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε το wikiloc μπορείτε να κατεβάσετε τη διαδρομή στο κινητό σας ή να δείτε πρόσφατα σχόλια για την κατάσταση των μονοπατιών.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ελευσίνας (ΕΟΣ Ελευσίνας) στο τηλέφωνο 210 5545430.</p