-
-
Εξοπλισμός
-
-
Εξοπλισμός
-
-
Εκδρομές
-
-
Εκδρομές
-
-
Σακίδια - Τσάντες
-
-
Σακίδια - Τσάντες
-
- Ρουχισμός
-
Ρουχισμός
-
- Προσφορές
- Brands
- Άρθρα
Eλαφριά είδη για τις εκδρομές σας
Σύνδεση/Εγγραφήkeyboard_arrow_right

Εθν. Αντιστάσεως 139,
Άγιος Δημήτριος, 17236

+30 215 5018408
info@lightgear.gr

Δε - Τρ - Τε - Πα: 9:00 - 17:00,
Πε: 9:00 - 20:00

OUR BLOG
Πεζοπορία στην Αττική γίνεται; Γίνεται!
Δημοσιεύτηκε στις: 02/03/2023Πεζοπορία στην Αττική γίνεται; Γίνεται!
Μένετε στην Αθήνα και αναρωτιέστε που μπορείτε να πάτε για πεζοπορία; παρακάτω θα δείτε τους τέλειους προορισμούς είτε είσαστε νέος, είτε παλιός πεζοπόρος.
Διαλέξτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, ιδανικό για πεζοπορία, βάλτε ένα αδιάβροχο στο σακίδιο σας γιατί η άνοιξη είναι εδώ και μπορεί να προκύψουν βροχούλες, νερό και λίγους ξηρούς καρπούς, για να έχετε ενέργεια και είσαστε πανέτοιμοι!
Προορισμοί για πεζοπορία
Πάρνηθα
Η αγαπημένη μας Πάρνηθα βρίσκεται περίπου 30 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Σε πολύ λίγο χρόνο φτάνετε στο ψηλότερο βουνό της Αττικής. Την κάνει πολύ ενδιαφέρουσα το γεγονός ότι κυκλοφορούν αλεπούδες, λαγοί, ελάφια, ενώ πετάνε περίπου 120 είδη πουλιών. Μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε εκατοντάδες μονοπάτια που άλλα είναι για αρχάριους και άλλα για πιο έμπειρους. Τα πιο γνωστά μονοπάτια είναι αυτά που οδηγούν στα καταφύγια Φλαμπούρι και Μπάφι ενώ υπάρχουν και τρία ξέφωτα στην περιοχή Μόλα όπου μπορείτε να κάνετε το διάλειμμα σας ή να καταστρώσετε ένα φανταστικό πικ νικ. Το μοναδικό και πανέμορφο φαράγγι της Γκούρας είναι για λίγο πιο έμπειρους πεζοπόρους.
Υμηττός
Ο Υμηττός έχει πλούσια βλάστηση και πολλά διαφορετικά είδη πουλιών που θα σας χαρίσουν απλόχερα εικόνες μαγικές. Το Αισθητικό Δάσος, στο ύψος της Καισαριανής καθώς και η ιστορική Μονή, αποτελούν ευχάριστες και μοναδικές εκπλήξεις. Ορχιδέες, θυμάρι, ευκάλυπτος θα ξαφνιάσουν ευχάριστα την όσφρηση σας. Ψάξτε να βρείτε το "βοτανικό μονοπάτι" που συνδέει την Καλοπούλα με τη μονή Καισαριανής και έχει σήμανση σε πολλά βότανα και φυτά που υπάρχουν στη διαδρομή. Πολύ κοντά στον ιερό ναό του Αγ. Μάρκου, υπάρχει ένα ξέφωτο με θέα το Σαρωνικό, ιδανικό για φωτογραφίες, για αυτό μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μία καλή φωτογραφία ή… το drone σας (απλά προσέξτε να έχετε τις κατάλληλες άδειες). Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, ο Υμηττός προσφέρεται τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους πεζοπόρους.
Γεράνεια Όρη
Στα όρια της Δυτικής Αττικής και μέχρι την Κορινθία εκτείνονται τα καταπράσινα Γεράνεια Όρη. Τα μονοπάτια είναι γεμάτα πεύκα, πλατάνια και έλατα. Ακολουθήστε απλές ή σύνθετες διαδρομές, ανάλογα με το επίπεδο σας και συναντήστε ερημικές εκκλησίες και μοναστήρια. Στη λεγόμενη Παλιοβούνα θα βρείτε λαγούς, αλεπούδες, κοτσύφια και γεράκια.
Όποιον προορισμό και αν επιλέξετε, να έχετε μαζί σας καλή παρέα γιατί βουνό και παρέα πάνε μαζί. Ετοιμαστείτε να γεμίστε μπαταρίες και τους πνεύμονες σας με οξυγόνο!
Πάρτε τα μπατόν πεζοπορίας σας, μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για αυτά και… καλές διαδρομές!
Αφήστε Σχόλιο