Ποδηλατική εξόρμηση στην Αρχαία Κόρινθο

Ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται, η μέρα έχει μεγαλώσει αισθητά και μάλλον ήρθε η ώρα για τις πρώτες ανοιξιάτικες ποδηλατοβόλτες. Μην ξεχάσετε να λαδώσετε την αλυσίδα του ποδηλάτου σας και να τσεκάρετε τα λάστιχα και τα φρένα, αν έχετε καιρό να το χρησιμοποιήσετε. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει την πρώτη του ποδηλατική εξόρμηση και είναι η αφορμή που ψάχνατε για ένα τέλειο, ποδηλατικό, ανοιξιάτικο ξεκίνημα.

Η ποδηλατοπορεία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου και ξεκινάει από το κέντρο της Κορίνθου (Περιβολάκια) ακολουθώντας αρχικά τον ποδηλατόδρομο της πόλης. Η πορεία περνάει από τον Αϊ Γιώργη και καταλήγει στην Αρχαία Κόρινθο όπου θα γίνει και η απαραίτητη στάση για νερό, καφέ και ότι άλλο θέλει ο καθένας.

Η αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη-κράτος στην αρχαία Ελλάδα γιατί έλεγχε μία μεγάλη περιοχή της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Η μεγάλη της ακμή αρχίζει από τον 8ο π.Χ. αιώνα, όταν αναδείχθηκε σε ηγέτιδα δύναμη του ελληνικού κόσμου, ιδρύοντας σημαντικές αποικίες όπως οι Συρακούσες, στο νοτιανατολικό άκρο της Σικελίας. Κορυφαίο δείγμα της κορινιθιακής πρωτοπορίας, αποτελεί ο δωρικός ναός του Απόλλωνα που κατασκευάσθηκε το 540 π.Χ. και τμήμα του οποίου υπάρχει ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Ναός Του Απόλλωνα Στην Αρχαία Κόρινθο | www.lightgear.gr Ο Ναός Του Απόλλωνα Στην Αρχαία Κόρινθο | www.lightgear.gr

Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να συνεχίσουν με το ποδήλατό τους για Αγίους Αναργύρους και Πεντεσκούφι. Η επιστροφή γίνεται από τον ίδιο δρόμο.

Η ώρα αναχώρησης έχει οριστεί για τις 9 το πρωί της Κυριακής από τα Περιβολάκια και η διάρκεια της ποδηλασίας υπολογίζεται περίπου σε 3-4 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος, αντιανεμικό και νερό. Επίσης, γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό είναι επίσης απαραίτητα αν έχει ήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Κορίνθου.

Αφήστε Σχόλιο