Ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς διοργανώνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά, ορεινό αγώνα δρόμου. Πολύτιμη βοήθεια στην διοργάνωση θα δώσει και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κεφαλονιάς. Στόχος του πρώτου ορεινού αγώνα είναι να μάθει και να αγαπήσει ο κόσμος της Κεφαλονιάς το ορεινό τρέξιμο, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε σχέση με το απλό τρέξιμο κυρίως στην διαχείριση των δυνάμεων αλλά και στο πολύ πιο ενδιαφέρον τοπίο δρόμου.

Η διαδρομή ακολουθεί πολύ όμορφα τοπία της Κεφαλονιάς, άλλοτε εύκολα και άλλοτε πετρώδη και δύσκολα, με θέα τον κόλπο του Αργοστολίου αλλά και τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου.

Ο αγώνας ονομάζεται "Σουλάτσο στο Κρανιπάτι" και θα αποτελείται από 3 κυρίως αγώνες:

  1. Αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και1000 m)
  2. 10 km ορεινής διαδρομής για συμμετέχοντες άνω των 15 ετών
  3. 17 km ορεινής διαδρομής για συμμετέχοντες άνω των 18 ετών

Οι 3 διαφορετικοί αγώνες καλύπτουν όλο το εύρος των ηλικιών και απευθύνονται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη δυνατόν συμμετοχή.

Η διαδρομή των 10 km θεωρείται εύκολη διαδρομή με υψομετρική διαφορά 250 m και συνιστάται για αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες σε αγώνες.

Η μεγαλύτερη διαδρομή των 17 km έχει υψομετρική διαφορά 650 m και είναι για πιο προχωρημένους δρομείς καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού, αλλά καλό είναι πάντα σε ορεινές διαδρομές να έχετε ένα παγουράκι μαζί σας.

Και οι 2 αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό το cafe Σουλάτσο, στα ΚΤΕΛ του Αργοστολίου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρέχονται νερά, ηλεκτρολύτες και φρούτα ενώ στον τερματισμό θα προσφερθούν κρέπες, τσάι, νερά και γλυκίσματα.

Καλη επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!