blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Πως να επιλέξετε παιδικά γυαλιά ηλίου
    Πως να επιλέξετε παιδικά γυαλιά ηλίου
    19/02/2019

    Εκτός από ένα καπέλο με φαρδύ γείσο, ρουχαλάκια με προστασία UV και το απαραίτητο αντηλιακό, οι γονείς γνωρίζουν πλέον ότι πρέπει να προστατεύουν και τα μάτια των παιδιών τους και με ένα ζευγάρι παιδικών γυαλιών ηλίου. Ο ήλιος εκπέμπει ακτίνες φωτός που είναι ταυτόχρονα ευεργετικές αλλά και επικίνδυνες. Αυτές είναι γνωστές ως υπεριώδεις ακτίνες (UV). Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου χωρίζονται σε 3 τύπους: στην ακτινοβολία UVA, στην ακτινοβολία UVB και στην ακτινοβολία UVC. Οι ακτίνες UVA...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Η ροδιά
    Η ροδιά
    10/01/2019

    Σε κάποια χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια μπορεί να παρατηρήσατε ρόδια στο τραπέζι, είτε πραγματικά, είτε διακοσμητικά (πχ πήλινα, γυάλινα κλπ). Παλιότερα, στις αρχές ενός νέου έτους ήταν σύνηθες το σπάσιμο ενός ροδιού για καλοτυχία αλλά και η χρήση του στα γιορτινά τραπέζια, γιατί σηματοδοτούσε μακροημέρευση και ευημερία για τους παρευρισκόμενους αλλά και για το σπίτι. 

    Διαβάστε περισσότερα
  • Λωτός ή αλλιώς το μήλο της Ανατολής
    Λωτός ή αλλιώς το μήλο της Ανατολής
    06/11/2018

    Αν σε κάποια εκδρομή έτυχε να συναντήσετε το δέντρο του λωτού, θα το θυμάστε σίγουρα αφού είναι δέντρο ιδιαίτερης ομορφιάς. Όταν ρίξει τα φύλλα του και παραμείνουν οι καρποί για την ωρίμανση, μοιάζει να είναι στολισμένο με άπειρα πορτοκαλοκόκκινα λαμπάκια. Ας πούμε λοιπόν λίγα πράγματα για τον λωτό και τους καρπούς του...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 5 βασικές διαφορές μεταξύ τιτανίου και ανοξείδωτου ατσαλιού
    Οι 5 βασικές διαφορές μεταξύ τιτανίου και ανοξείδωτου ατσαλιού
    09/10/2018

    Σκέφτεστε λοιπόν να αγοράσετε ένα κατσαρολάκι για το camping και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε: το πιο οικονομικό από ανοξείδωτο ατσάλι ή το πιο ακριβό αλλά ελαφρύτερο το οποίο είναι από τιτάνιο; Πολλά άλλα προϊόντα έρχονται και μας βάζουν το ίδιο δίλημμα: κούπες από ανοξείδωτο ατσάλι και κούπες από τιτάνιο, μαχαιροπίρουνα ανοξείδωτα και μαχαιροπίρουνα τιτανίου κ.α.. Αν δούμε μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτών υλικών πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουμε να τα κατανοήσετε λίγο καλύτερα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Καθαρισμός και αποθήκευση υπνόσακων
    Καθαρισμός και αποθήκευση υπνόσακων
    06/09/2018

    Αφού έχετε επιλέξει λοιπόν τον κατάλληλο υπνόσακο (σύμφωνα με τις οδηγίες που διαβάσατε εδώ), τώρα μένει να δείτε πως να τον φροντίζετε, δηλαδή πώς να τον καθαρίζετε και πως να τον αποθηκεύετε σωστά. Με 2-3 βασικές οδηγίες που θα διαβάσετε παρακάτω, ο υπνόσακός σας θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια, χάνοντας ελάχιστα τις μονωτικές του ιδιότητες χρόνο.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να καθαρίσετε τα δοχεία νερού
    Πως να καθαρίσετε τα δοχεία νερού
    04/07/2018

    Ίσως αναρωτιέστε γιατί να χρειάζεται να καθαρίσετε ένα δοχείο το οποίο γεμίζετε καθημερινά με καθαρό νερό... Η απάντηση είναι ότι, αν δεν το κάνετε, πιθανόν να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες που θα οδηγήσουν σε δυσάρεστη οσμή ή/και γεύση.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ανοξείδωτο ατσάλι
    3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ανοξείδωτο ατσάλι
    17/06/2018

    Το ανοξείδωτο ατσάλι (ή ανοξείδωτος χάλυβας ή inox) υπάρχει καθημερινά σε πολλά προϊόντα: δοχεία, μαχαίρια, κατσαρόλες, σουγιάδες, παγούρια, βίδες, εργαλεία, έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα και πολλά άλλα. Η μεγάλη του αντίσταση στη διάβρωση (δεν σκουριάζει εύκολα), το χαμηλό κόστος συντήρησης και η συνεχής μείωση του κόστους παραγωγής το κάνουν αναντικατάσταστο σε πολλές εφαρμογές. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα κράμα σιδήρου (Fe), άνθρακα (C) και χρωμίου (Cr) όπου το χρώμιο έχει ελάχιστη...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε το σωστό μήκος κουπιών για το καγιάκ σας
    Πως να επιλέξετε το σωστό μήκος κουπιών για το καγιάκ σας
    18/05/2018

    Στην διαδικασία αγοράς ενός καγιάκ, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσετε και τι μήκος κουπιά θα αγοράσετε. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που αρχικά μοιάζει να μην έχει και πολύ σημασία. Όμως το σωστό μήκος κουπιών εξασφαλίζει άνετη κωπηλασία, χωρίς να χτυπάνε τα χέρια σας αριστερά και δεξιά πάνω στο καγιάκ.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 105 to 112 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.