blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Κοιμηθείτε σαν πουλάκι στο κάμπινγκ
    Κοιμηθείτε σαν πουλάκι στο κάμπινγκ
    11/04/2018

    Ο ύπνος στο κάμπινγκ κατά γενικό κανόνα είναι απολαυστικός. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι απολαμβάνουν το κάμπινγκ και τη διανυκτέρευση σε μια σκηνή δίπλα στη θάλασσα ή στο δάσος. Οι ήχοι της φύσης και των ζώων και η απουσία των καθημερινών ήχων της πόλης σε συνδυασμό με την κούραση μιας πεζοπορίας, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για έναν τέλειο, βαθύ ύπνο. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι έχετε εξοπλιστεί σωστά: για έναν καλό ύπνο, ο σωστός εξοπλισμός...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Καθαρισμός και επεξεργασία νερού στην ύπαιθρο
    Καθαρισμός και επεξεργασία νερού στην ύπαιθρο
    22/02/2018

    Συνήθως το νερό που βρίσκει κανείς στο βουνό ή σε μια εκδρομή στην ύπαιθρο το πολύ πολύ να περιέχει λίγο χώμα και πιθανόν βακτήρια, όπως το Giardia, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Φυσικά, σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, ένα δυνατό βακτήριο όπως το V.Cholera μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανατηφόρες ασθένειες, όπως η χολέρα. Είναι σαφές ότι το νερό που φαίνεται καθαρό στο μάτι μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια και να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σας. Ως εκ τούτου, είναι...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Η ιστορία των μαχαιριών Laguiole
    Η ιστορία των μαχαιριών Laguiole
    07/12/2017

    Η ιστορία των περίφημων μαχαιριών Laguiole ξεκινά από την μικρή γαλλική κωμόπολη Thiers και το μικρό γαλλικό χωριό Laguiole, τα οποία βρίσκονται και τα 2 στην νοτιοανατολική Γαλλία. Το πρώτο μαχαίρι Laguiole κατασκευάστηκε το 1829 από τον μεταλλουργό Pierre-Jean Calmels και βασίστηκε πάνω στο capuchadou, το οποίο ήταν το κλασικό μαχαίρι των αγροτών και των βοσκών του Aubrac, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται το χωριό Laguiole.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι είναι το bushcraft
    Τι είναι το bushcraft
    20/11/2017

    Η λέξη bushcraft προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων bush (=θάμνος) και craft (=τέχνη, δεξιότητα) και περιλαμβάνει τις γνώσεις και δεξιότητες που επιτρέπουν τη μακροχρόνια διαβίωση στη φύση με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό, αξιοποιώντας όλα όσα μας προσφέρει το φυσικό περιβάλλον. Περιλαμβάνει τεχνικές όπως κυνήγι, ψάρεμα, δημιουργία φωτιάς κλπ.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Γνωριμία με τα δέντρα: Καστανιά
    Γνωριμία με τα δέντρα: Καστανιά
    08/11/2017

    Η ευρωπαϊκή καστανιά (Castanea sativa) είναι φυλλοβόλο δέντρο ύψους 10 έως 30 μέτρων με φύλλωμα πλατύ και πυκνό. Τα φύλλα της είναι πριονωτά. Είναι αυτοφυές ή καλλιεργούμενο δέντρο και ευδοκιμεί σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα. Τα κάστανα ωριμάζουν από αρχές Σεπτεμβρίου έως τέλη Νοεμβρίου ανάλογα με τις συνθήκες. Περιέχουν 39% νερό, 43% υδατάνθρακες και 2,5% λίπος και παλαιότερα η συμβολή τους στη διατροφή των αγροτικών πληθυσμών ήταν πολύ σημαντική.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε φακό κεφαλής
    Πως να επιλέξετε φακό κεφαλής
    13/10/2017

    Ο φακός κεφαλής είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ στο κάμπινγκ που θα σας λύσει τα χέρια αν προσπαθήσετε να στήσετε τη σκηνή σας το βράδυ ή αν θελήσετε να μετακινηθείτε μέσα στο σκοτάδι. Είναι επίσης απαραίτητος για το νυχτερινό τρέξιμο, για μια νυχτερινή πεζοπορία ή απλά για χρήση στο σπίτι αν ψάχνετε να βρείτε κάτι στο σκοτεινό σας πατάρι. Εκτός από την άνεση που παρέχει ένας φακός κεφαλής, αυξάνει και το βαθμό ασφάλειας της εκδρομής σας. Φορώντας έναν φακό κεφαλής μπορείτε να λειτουργήσετε...

    Διαβάστε περισσότερα
  • 10 απλές συμβουλές για τη φροντίδα της σκηνής κάμπινγκ
    10 απλές συμβουλές για τη φροντίδα της σκηνής κάμπινγκ
    22/09/2017

    Η σκηνή σας είναι το μικρό σας σπίτι όταν διανυκτερεύετε στην ύπαιθρο και υπό αυτή την οπτική αξίζει να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να την διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Αν προσέξετε μερικά πραγματάκια, η σκηνή σας θα σας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως του κόστους της.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Pétanque ή Boules: Το παιχνίδι των αρχαίων
    Pétanque ή Boules: Το παιχνίδι των αρχαίων
    16/07/2017

    Το pétanque (ή αλλιώς boules) είναι ένα παιχνίδι με πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε με την παρέα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σετ pétanque και έναν χώρο με επίπεδο έδαφος διαστάσεων τουλάχιστον 12 x 3 m. Το pétanque απαιτεί επιδεξιότητα και φαντασία. Πιθανόν τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι που κάνουν ένα παιχνίδι αθάνατο στο χρόνο.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 113 to 120 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.