blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Ανάβαση στο Κουδούνι (Ψηλορείτης)
    Ανάβαση στο Κουδούνι (Ψηλορείτης)
    30/11/2016

    Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο ΕΟΣ Χανίων έχει προγραμματίσει ανάβαση στην κορυφή Κουδούνι στα 1.860 m. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα και θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση στο καταφύγιο Πρίνος του ΕΟΣ Ηρακλείου. Η κορυφή Κουδούνι ανήκει στην οροσειρά του Ψηλορείτη χωρίς όμως να είναι η ψηλότερη. Ο Ψηλορείτης έχει 5 κορυφές σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.000 m με ψηλότερη την κορυφή του Τίμιου Σταυρού στα 2.454 m.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μπατόν πεζοπορίας
    Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μπατόν πεζοπορίας
    25/10/2016

    Τα μπατόν πεζοπορίας συνήθως τα εκτιμά κανείς μόνο αφού τα χρησιμοποιήσει. Σε όσους δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει, τα μπατόν φαίνονται πιο πολύ σαν ένα περίεργο και μάλλον άχρηστο αξεσουάρ πεζοπορίας. Κι όμως, όταν χρησιμοποιήσει κανείς ένα ζευγάρι μπατόν σε μια πεζοπορία θα καταλάβει αμέσως τα πλεονεκτήματα, και στην ανάβαση και στην κατάβαση.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Η αρρώστια των πλατάνων
    Η αρρώστια των πλατάνων
    03/10/2016

    Πόσα χωριά άραγε στη χώρα μας να έχουν πάρει το όνομά τους από τον πλάτανο; Πόσες εκατοντάδες χωριά στην Ελλάδα έχουν στην κεντρική τους πλατεία έναν τεράστιο πλάτανο; Κι όμως τα υπεραιωνόβια και τεράστια πλατάνια απειλούνται πλέον από μια θανατηφόρα αρρώστια εξαιτίας ενός βραχύβιου και μικροσκοπικού μύκητα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στη Μαμαλή
    Ανάβαση στη Μαμαλή
    22/09/2016

    Στην κορυφή Μαμαλή της οροσειράς των Αντιχασίων θα ανέβει στις 2 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Πεζοπορίας και Ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.ΟΡ.Τ). Η κορυφή βρίσκεται σε υψόμετρο 1.407 m και διασχίζει όμορφο δάσος από οξιές και χαμηλότερα βελανιδιές.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Επιλέξτε σωστά το χώρο κατασκήνωσης
    Επιλέξτε σωστά το χώρο κατασκήνωσης
    05/09/2016

    Η επιλογή του χώρου κατασκήνωσης γίνεται συνήθως βιαστικά γιατί σχεδόν πάντα έχει προηγηθεί κάποιο κουραστικό ταξίδι με το αυτοκίνητο, μια μικρή ή μεγάλη πεζοπορία, συνεννοήσεις και τηλέφωνα, φόρτωμα αυτοκινήτου, ξεφόρτωμα κ. Τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα από το σπίτι;

    Διαβάστε περισσότερα
  • Γεμίστε σωστά το φορητό σας ψυγειάκι
    Γεμίστε σωστά το φορητό σας ψυγειάκι
    04/08/2016

    Το φορητό ψυγειάκι είναι τέλειο για να απολαύσετε κρύα ή ακόμα και παγωμένα τα ποτά και τα αναψυκτικά σας σε μια εκδρομή. Το ψυγειάκι δεν είναι μόνο για τα ποτά αλλά βολεύει πολύ για να μεταφέρετε και να συντηρήσετε φαγητό όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο χαμηλή τη θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Κατασκηνωτικά Μουσικά Φεστιβάλ | 2016
    Κατασκηνωτικά Μουσικά Φεστιβάλ | 2016
    31/05/2016

    Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα κατασκηνωτικά φεστιβάλ του καλοκαιριού. Κατασκηνώστε και διανυκτερεύστε σε εκπληκτικές τοποθεσίες, από την Καστοριά και το Βόλο μέχρι νότια, στην πανέμορφη Αμοργό. Πολλά προγράμματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα και θα υπάρξουν αλλαγές. Ρίξτε όμως μια ματιά τι "παίζει", για να προγραμματίσετε κι εσείς από τώρα σε ποια συναυλία θέλετε να πάτε. Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς και τα φεστιβάλ θα προστίθενται μόλις ανακοινώνονται...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Απολύμανση και φίλτρανση νερού στις εκδρομές
    Απολύμανση και φίλτρανση νερού στις εκδρομές
    25/04/2016

    Με ένα φορητό σύστημα απολύμανσης νερού η δυνατότητα ανεφοδιασμού νερού σε μια εκδρομή είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Διαβάστε γιατί.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 129 to 136 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.