blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Εκδρομή στο Μαίναλο
    Εκδρομή στο Μαίναλο
    31/10/2015

    Στο όμορφο Μαίναλο έχει προγραμματίσει την επόμενη εκδρομή του (Κυριακή 15 Νοεμβρίου) ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης. Η διαδρομή διασχίζει την δυτική, κατάφυτη, περιοχή του Μαινάλου με εκκίνηση από το χωριό Ελάτη και κατάληξη στο χωριό Ράδου.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πώς να επιλέξετε κιάλια
    Πώς να επιλέξετε κιάλια
    21/10/2015

    Τα κιάλια ενισχύουν την ανθρώπινη όραση και είναι αναντικατάστατα σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα που η ψηφιακή τεχνολογία και τα apps κυριαρχούν. Οι ορειβάτες, οι ομάδες διάσωσης, οι φυσιολάτρες, πολλοί ταξιδιώτες, ναυτικοί, ψαράδες, φίλαθλοι και πολλοί άλλοι έχουν σίγουρα ένα ζευγάρι κιάλια στον εξοπλισμό τους. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά των κιαλιών, τι σημαίνει το καθένα και τι πρέπει να γνωρίζετε για να προχωρήσετε σε μια σωστή αγορά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή στα θερμά λουτρά Πόζαρ
    Εκδρομή στα θερμά λουτρά Πόζαρ
    13/10/2015

    Στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το κρύο έχει αρχίσει για τα καλά πλέον και μια φθινοπωρινή πεζοπορία με ένα μπάνιο μετά σε ζεστά λουτρά ακούγεται σα μια πολύ καλή επιλογή για το διήμερο. Για το σαββατοκύριακο λοιπόν που μας έρχεται (17 και 18 Οκτωβρίου), ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας έχει προγραμματίσει ανάβαση στην κορυφή Σοκόλ (1.927 m) του όρους Καϊμάκτσαλαν, επίσκεψη στον πανέμορφο καταρράκτη της Κουνουπίτσας και στο τέλος χαλάρωση στα θερμά λουτρά Πόζαρ.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εξόρμηση στο Πάικο
    Εξόρμηση στο Πάικο
    01/10/2015

    Στην κορυφή του όμορφου όρους Πάικο έχει προγραμματίσει την επόμενη εξόρμησή του ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης. Η διαδρομή ακολουθεί το λεγόμενο "Ρωμαϊκό Μονοπάτι" με εκκίνηση το Ελευθεροχώρι, ενδιάμεσο σταθμό την κορυφή Γκόλα Τσούκα (υψ. 1.650 m) και τελικό προορισμό το Παλαιοχώρι. Η εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ξεκινήστε εκδρομές με το ποδήλατο
    Ξεκινήστε εκδρομές με το ποδήλατο
    28/09/2015

    Οι εκδρομές με το ποδήλατο (bikepacking), είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος, μετά το περπάτημα, για να γνωρίσει κανείς ένα τόπο. Όσο πιο αργό είναι το μέσο μεταφοράς, τόσο πιο πολύ "βυθίζεται" κανείς στο περιβάλλον του και τόσο καλύτερα το γνωρίζει. Το ποδήλατο έχει το πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με το γύρω περιβάλλον και τους ανθρώπους, όπως ακριβώς και η πεζοπορία, με την επιπλέον δυνατότητα όμως να μπορεί να καλύπτει πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στο Σαντομέρι
    Ανάβαση στο Σαντομέρι
    21/09/2015

    Το όρος Σαντομέρι (ή αλλιώς Σκόλλις ή Σανταμεριάνικο ή Πορτοβούνι) μπορεί να μην είναι γνωστό στην Πελοπόννησο όπως το Μαίναλο ή ο Ταΰγετος, έχει όμως μερικά χαρακτηριστικά που ελκύουν πλήθος αθλητών από όλη την Ελλάδα. Το Σαντομέρι βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάτρας και δυτικά του Ερύμανθου (υψόμετρο 2.224 m).

    Διαβάστε περισσότερα
  • Διάσχιση φαραγγιού στο Λάδωνα
    Διάσχιση φαραγγιού στο Λάδωνα
    14/09/2015

    Αν δεν έχετε επισκεφτεί το φαράγγι του Λάδωνα στη Γορτυνία, είναι ευκαιρία να το κάνετε με τον ΕΟΣ Ελευσίνας. Ο σύλλογος διοργανώνει διάσχιση του φαραγγιού το τελευταίο Σ/Κ του Σεπτεμβρίου (26-27/9). Ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού (εκβάλλει δηλαδή στον Αλφειό) και βρίσκεται στους νομούς Αχαΐας και Αρκαδίας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 35η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση
    35η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση
    04/09/2015

    Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 την 35η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση των Ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης, ταυτόχρονα με την επέτειο των 85 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930. Η εκδήλωση θα λάβει στην επαρχία Αποκορώνου του νομού Χανίων, πάνω από το γραφικό ορεινό χωριό Καρές, στην τοποθεσία "Γούρνες", σε υψόμετρο 1.150 m. Οι Καρές είναι ένας μικρός οικισμός με πολλά παραδοσιακά στοιχεία, στον οποίο διατηρούνται όμορφα παλιά...

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 145 to 152 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.