blogbanner-lightgear

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Ανάβαση στον Όλυμπο Ευβοίας
    Ανάβαση στον Όλυμπο Ευβοίας
    25/10/2021

    Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 ο ΕΟΣ Αθηνών διοργανώνει εξόρμηση στον Όλυμπο Ευβοίας και ανάβαση στην Ψηλή Κορυφή (1171 m). Το σχετικά άγνωστο αυτό βουνό είναι ουσιαστικά η νότια προέκταση της Δίρφυς και καταλήγει σχεδόν μέχρι την Ερέτρια. Η πεζοπορία του ΕΟΣ Αθηνών ξεκινάει από το χωριό Γυμνό στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού και προχωράει σε σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα από πανέμορφα πεύκα αλλά και έλατα της ανατολικής πλευράς.  Το δάσος αυτό είχε καεί παλιότερα και έχει υποστεί τεράστια...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανακαλύψτε το δάσος | ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους
    Ανακαλύψτε το δάσος | ένα παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους
    24/11/2014

    Το παιχνίδι "Ανακαλύψτε το δάσος" βοηθάει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα φυτά και τα ζώα του δάσους. Δείτε την εικόνα!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή μόνος ή με παρέα;
    Εκδρομή μόνος ή με παρέα;
    15/05/2019

    Στην αποθήκη του lightgear πολλές φορές πιάνουμε κουβεντούλα με τους πελάτες για τον εξοπλισμό, για ωραία μέρη στην Ελλάδα, για όμορφες θέσεις κατασκήνωσης (με θέα) και για ενδιαφέρουσες πεζοπορικές εκδρομές. Φυσικά συζητάμε και για εντελώς άσχετα θέματα, όπως "τι ωραίο ποδήλατο που έχεις!", "βλέπεις Game Of Thrones;", "πότε θα κάνετε εκπτώσεις;" :-)  κλπ. Ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές κουβέντες που γίνονται καθημερινά, υπάρχει και η εξής διχογνωμία: είναι καλύτερο να εκδράμεις μόνος...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε μια εστία μαγειρέματος για το camping
    Πως να επιλέξετε μια εστία μαγειρέματος για το camping
    12/04/2017

    Η επιλογή μιας εστίας για το camping εξαρτάται, όπως και όλες οι αγορές σας, από τη χρήση (αλλά και τη συχνότητα χρήσης) που σκοπεύετε να κάνετε και φυσικά από το κόστος αγοράς της. Αν είναι να την χρησιμοποιείτε μια φορά το χρόνο τότε δεν αξίζει να ασχοληθείτε και πολύ. Οι κλασικές εστίες γκαζιού (ή αλλιώς γκαζάκια, ή καμινέτα) θα σας καλύψουν 100% στις λίγες αυτές χρήσεις που θα τις χρειαστείτε. Αν όμως προγραμματίζετε αρκετές εξορμήσεις το χρόνο, πολυήμερες ή σε μεγάλα υψόμετρα, τότε...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Lumen, Κεριά, Lux: Ρίχνουμε φως στις μονάδες μέτρησης… φωτός!
    Lumen, Κεριά, Lux: Ρίχνουμε φως στις μονάδες μέτρησης… φωτός!
    23/10/2023

    Και εγένετο… φως! Το φως έχει βαθιά επιρροή στην καθημερινότητά μας. Δίνει ζωή στα πάντα γύρω μας, φωτίζει τα βράδια μας και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε ξεχωριστή στιγμή μας. Ωστόσο, όταν κληθούμε να μετρήσουμε το φως οι όροι μπερδεύουν λίγο. Άλλωστε βλέπουμε συνεχώς όρους όπως lumen, κεριά, και lux, και είναι ώρα να μάθουμε ακριβώς τι σημαίνουν! 

    Διαβάστε περισσότερα
  • Επιβίωση σε ακραίες καιρικές συνθήκες
    Επιβίωση σε ακραίες καιρικές συνθήκες
    23/04/2023

    Κατά πόσο είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις ακραίες καιρικές συνθήκες που πιθανόν να συναντήσετε κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας; εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τις βασικές συμβουλές για να είσαστε πανέτοιμοι και παράλληλα, ασφαλείς!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Μαγνησία, chalk, σκόνη μαγνησίας… ο αχώριστος σύντροφος του αναρριχητή
    Μαγνησία, chalk, σκόνη μαγνησίας… ο αχώριστος σύντροφος του αναρριχητή
    31/01/2024

    Η σκόνη μαγνησίας (γνωστή και ως ανθρακικό μαγνήσιο, MgCO3, chalk ή απλά… μαγνησία) είναι ένα από τα αγαπημένα και απαραίτητα αξεσουάρ των γυμναστών αλλά και των αναρριχητών. Άλλωστε δεν νοείται αναρριχητής χωρίς τα χαρακτηριστικά… λευκά χέρια για να καταπολεμήσει την υγρασία και να βελτιώσει την πρόσφυση.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Κυκλική διαδρομή στο Μακρόν Όρος
    Κυκλική διαδρομή στο Μακρόν Όρος
    30/11/2021

    Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας (ΕΟΣ Ελευσίνας) προγραμματίζει διάσχιση της κορυφογραμμής Καρύδι στο Μακρόν Όρος. Το Μακρόν Όρος βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Αττικής και γειτονεύει με το όρος Πατέρας και τον Κιθαιρώνα. Η διαδρομή ξεκινάει από τον οικισμό Κρύο Πηγάδι (υψ. 532 m), διασχίζει την κορυφογραμμή Καρύδι και μέσα Βαθυχωρίου καταλήγει πάλι στο Κρύο Πηγάδι.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 73 to 80 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.