blogbanner-lightgear

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Καθαρισμός και αποθήκευση υπνόσακων
    Καθαρισμός και αποθήκευση υπνόσακων
    06/09/2018

    Αφού έχετε επιλέξει λοιπόν τον κατάλληλο υπνόσακο (σύμφωνα με τις οδηγίες που διαβάσατε εδώ), τώρα μένει να δείτε πως να τον φροντίζετε, δηλαδή πώς να τον καθαρίζετε και πως να τον αποθηκεύετε σωστά. Με 2-3 βασικές οδηγίες που θα διαβάσετε παρακάτω, ο υπνόσακός σας θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια, χάνοντας ελάχιστα τις μονωτικές του ιδιότητες χρόνο.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Checklist εκδρομής: Για να μην ξεχάσετε τίποτα!
    Checklist εκδρομής: Για να μην ξεχάσετε τίποτα!
    06/08/2020

    Η λίστα προετοιμασίας (checklist) εκδρομής που σας έχουμε ετοιμάσει είναι μόνο ένα φύλλο Α4. Τυπώστε το μπρος-πίσω και αφήστε το πάνω στο γραφείο σας ή τοποθετήστε το με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο σας. Καθώς η μέρα αναχώρησης της εκδρομής σας πλησιάζει, η λίστα θα σας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνετε για να να μην ξεχάσετε τίποτα. Εσείς απλά σημειώνετε με τικ (✓) τις εργασίες που έχουν γίνει.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι προσφέρει το ύφασμα ripstop;
    Τι προσφέρει το ύφασμα ripstop;
    27/05/2023

    Η τεχνολογία ripstop προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αντοχή του υφάσματος. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά υφάσματα, οι αιώρες, οι σκηνές, τα σακίδια, τα μπουφάν κλπ που κατασκευάζονται από υλικό ripstop, είναι πολύ πιο ανθεκτικά στο σκίσιμο. Αυτό το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής τεχνικής ύφανσης που χρησιμοποιείται στα υφάσματα αυτά, τα οποία είναι συνήθως κατασκευασμένα από νάιλον ή πολυεστέρα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Γνωριμία με τα δέντρα: Καστανιά
    Γνωριμία με τα δέντρα: Καστανιά
    08/11/2017

    Η ευρωπαϊκή καστανιά (Castanea sativa) είναι φυλλοβόλο δέντρο ύψους 10 έως 30 μέτρων με φύλλωμα πλατύ και πυκνό. Τα φύλλα της είναι πριονωτά. Είναι αυτοφυές ή καλλιεργούμενο δέντρο και ευδοκιμεί σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα. Τα κάστανα ωριμάζουν από αρχές Σεπτεμβρίου έως τέλη Νοεμβρίου ανάλογα με τις συνθήκες. Περιέχουν 39% νερό, 43% υδατάνθρακες και 2,5% λίπος και παλαιότερα η συμβολή τους στη διατροφή των αγροτικών πληθυσμών ήταν πολύ σημαντική.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης σε κρύο νερό
    Τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης σε κρύο νερό
    13/03/2023

    Η χειμερινή κολύμβηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση αλλά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά πράγματα πριν το επιχειρήσετε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Η ιστορία των μαχαιριών Laguiole
    Η ιστορία των μαχαιριών Laguiole
    07/12/2017

    Η ιστορία των περίφημων μαχαιριών Laguiole ξεκινά από την μικρή γαλλική κωμόπολη Thiers και το μικρό γαλλικό χωριό Laguiole, τα οποία βρίσκονται και τα 2 στην νοτιοανατολική Γαλλία. Το πρώτο μαχαίρι Laguiole κατασκευάστηκε το 1829 από τον μεταλλουργό Pierre-Jean Calmels και βασίστηκε πάνω στο capuchadou, το οποίο ήταν το κλασικό μαχαίρι των αγροτών και των βοσκών του Aubrac, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται το χωριό Laguiole.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τελικά επιτρέπεται το σουγιαδάκι στο αεροπλάνο;
    Τελικά επιτρέπεται το σουγιαδάκι στο αεροπλάνο;
    14/07/2014

    Η Αμερικανική Ένωση Ασφάλειας των Μεταφορών είχε αρχικά αποφασίσει ότι μαχαίρια τσέπης και σουγιάδες με μήκος λάμας έως 6cm επιτρέπονται στα αεροπλάνα και το μέτρο αυτό είχε σιγά σιγά επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Τελικά, ύστερα από πιέσεις των εργαζομένων στα αεροπλάνα, αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της και να απαγορεύει όλων των ειδών τα αιχμηρά αντικείμενα στις χειραποσκευές.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
    18/03/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο1: Σχεδιάστε και προετοιμάστε σωστά την εκδρομή σας.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 41 to 48 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.