blogbanner-lightgear

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Η αρρώστια των πλατάνων
    Η αρρώστια των πλατάνων
    03/10/2016

    Πόσα χωριά άραγε στη χώρα μας να έχουν πάρει το όνομά τους από τον πλάτανο; Πόσες εκατοντάδες χωριά στην Ελλάδα έχουν στην κεντρική τους πλατεία έναν τεράστιο πλάτανο; Κι όμως τα υπεραιωνόβια και τεράστια πλατάνια απειλούνται πλέον από μια θανατηφόρα αρρώστια εξαιτίας ενός βραχύβιου και μικροσκοπικού μύκητα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 5 tips για το σωστό πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα
    5 tips για το σωστό πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα
    23/02/2023

    Το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε την ημέρα αυτή με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Διαβάστε τις πέντε μικρές συμβουλές μας για μια τέλεια εμπειρία πτήσης!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οδηγός επιβίωσης χωρίς… ρεύμα!
    Οδηγός επιβίωσης χωρίς… ρεύμα!
    17/03/2023

    Για πολλούς, πεζοπορία και camping είναι μία εμπειρία που πρέπει να βιώνεται χωρίς τις σύγχρονες «ανέσεις». Ας είμαστε ειλικρινείς, η κατασκήνωση στη φύση δεν έχει και τόσο νόημα αν γίνεται με τη συντροφιά του ήχου μιας… γεννήτριας ενώ για πολλούς, το τροχόσπιτο είναι απλά μία δικαιολογία για να φέρει κάποιος τις ευκολίες του σπιτιού του όπου πηγαίνει.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Καθαρισμός και επεξεργασία νερού στην ύπαιθρο
    Καθαρισμός και επεξεργασία νερού στην ύπαιθρο
    22/02/2018

    Συνήθως το νερό που βρίσκει κανείς στο βουνό ή σε μια εκδρομή στην ύπαιθρο το πολύ πολύ να περιέχει λίγο χώμα και πιθανόν βακτήρια, όπως το Giardia, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Φυσικά, σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, ένα δυνατό βακτήριο όπως το V.Cholera μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανατηφόρες ασθένειες, όπως η χολέρα. Είναι σαφές ότι το νερό που φαίνεται καθαρό στο μάτι μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια και να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σας. Ως εκ τούτου, είναι...

    Διαβάστε περισσότερα
  • 5 βασικά είδη επιβίωσης που πρέπει να έχετε σε κάθε πολυήμερη εκδρομή στη φύση
    5 βασικά είδη επιβίωσης που πρέπει να έχετε σε κάθε πολυήμερη εκδρομή στη φύση
    21/03/2023

    Τα πέντε αυτά πραγματάκια που σας προτείνουμε μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι (πολύ βασικό!), να προσανατολιστείτε ενώ βρίσκεστε σε άγνωστο έδαφος, να αντιμετωπίσετε μικροτραυματισμούς, να ανάψετε μια φωτιά και να διαχειριστείτε μια πληθώρα καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ακονίστε σωστά το μαχαίρι επιβίωσής σας
    Ακονίστε σωστά το μαχαίρι επιβίωσής σας
    03/05/2023

    Ένα μαχαίρι επιβίωσης είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον περνά χρόνο στην υπέροχη ύπαιθρο. Είτε κάνετε κάμπινγκ, πεζοπορία ή κυνήγι, ένα καλής ποιότητας μαχαίρι επιβίωσης μπορεί να κάνει τη διαφορά, όταν θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένες καταστάσεις. Αλλά όπως και κάθε άλλο εργαλείο, ένα μαχαίρι επιβίωσης πρέπει να συντηρείται σωστά για να αποδώσει τα μέγιστα. Σε αυτό το blog post, θα σας καθοδηγήσουμε στον σωστό τρόπο για να ακονίσετε το μαχαίρι επιβίωσής σας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι καλύτερες δραστηριότητες στη θάλασσα!
    Οι καλύτερες δραστηριότητες στη θάλασσα!
    30/06/2023

    Το καλοκαίρι είναι και επισήμως εδώ, οι ζέστες πιάσανε για τα καλά και είναι ώρα για… θάλασσα! Και μπορεί να είστε τύπος του «freddo, κινητό, ξαπλώστρα» ωστόσο εμείς θα σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες για να ευχαριστηθείτε τη θάλασσα και λίγο… διαφορετικά!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι είναι ο δείκτης «TOG» στα ισοθερμικά προϊόντα
    Τι είναι ο δείκτης «TOG» στα ισοθερμικά προϊόντα
    21/02/2024

    Στον κόσμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων, των ταξιδιών, ακόμη και της καθημερινής άνεσης, ο όρος "TOG" εμφανίζεται συχνά, ειδικά όταν μιλάμε για ισοθερμικά προϊόντα. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο δείκτης και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τον κατανοήσουμε; Σε αυτό το άρθρο θα εμβαθύνουμε στην ουσία της βαθμολογίας TOG, τη σημασία της και πώς επηρεάζει τις επιλογές μας σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να μας κρατούν ζεστούς ή δροσερούς.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 49 to 56 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.