blogbanner-lightgear

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Τι είναι το bushcraft
    Τι είναι το bushcraft
    20/11/2017

    Η λέξη bushcraft προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων bush (=θάμνος) και craft (=τέχνη, δεξιότητα) και περιλαμβάνει τις γνώσεις και δεξιότητες που επιτρέπουν τη μακροχρόνια διαβίωση στη φύση με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό, αξιοποιώντας όλα όσα μας προσφέρει το φυσικό περιβάλλον. Περιλαμβάνει τεχνικές όπως κυνήγι, ψάρεμα, δημιουργία φωτιάς κλπ.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Που να στήσετε τη σκηνή camping σας το χειμώνα
    Που να στήσετε τη σκηνή camping σας το χειμώνα
    27/01/2016

    Τα μέρη που μπορεί να στήσει κανείς τη σκηνή του το χειμώνα είναι πολύ περισσότερα από το καλοκαίρι. Λογικό, αφού το χειμώνα η κίνηση λιγοστεύει. Κι όμως, ακριβώς επειδή όλος ο κόσμος κάνει camping το καλοκαίρι, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να σκεφτούν που θα μπορούσαν να στήσουν τη σκηνή τους το χειμώνα. Δείτε μερικές ιδέες για μέρη που μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας το χειμώνα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι χημικές αντιδράσεις που γίνονται στα θερμαντικά χεριών!
    Οι χημικές αντιδράσεις που γίνονται στα θερμαντικά χεριών!
    17/01/2022

    Τα θερμαντικά χεριών και ποδιών είναι μια γρήγορη και οικονομική λύση για να ζεσταθούμε γρήγορα το χειμώνα. Πρόκειται για μικρά υφασμάτινα σακουλάκια τα οποία, μόλις ανοίξουμε τη συσκευασία και πάρουν οξυγόνο, αρχίζουν να θερμαίνονται. Η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται για αρκετές ώρες είναι περίπου 55-65°C.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε ένα κάθισμα για τις εκδρομές σας
    Πως να επιλέξετε ένα κάθισμα για τις εκδρομές σας
    15/04/2022

    Ένα κάθισμα είναι χρήσιμο όταν πρόκειται να περάσετε πολλές ώρες στο ίδιο σημείο, με κλασικό παράδειγμα τις καρέκλες παραλίας το καλοκαίρι ή τις καρέκλες κάμπινγκ που βλέπουμε συχνά έξω από σκηνές ή σε πικνικ. Για τη σωστή επιλογή ενός εκδρομικού καθίσματος αξίζει κατ'αρχήν να θέσετε 2 ερωτήσεις στον εαυτό σας: 1. Πόσο συχνά θα κουβαλάτε το κάθισμα και 2. Για πόση απόσταση υπολογίζετε περίπου ότι θα το κουβαλάτε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τα καλύτερα μέρη για να κάνεις κούλουμα… στην Αττική!
    Τα καλύτερα μέρη για να κάνεις κούλουμα… στην Αττική!
    08/03/2024

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι μία ημέρα που έχει συνδυαστεί με χαρταετό, λαγάνα και βόλτες στον ανοιξιάτικο καιρό. Στην Αττική, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, κυκλοφορεί ένας… μύθος πως δεν υπάρχουν μέρη ούτε για βόλτα, ούτε για καθαρό αέρα. Και επειδή πρόκειται για αυτό ακριβώς, για έναν μύθο, παρακάτω σας έχουμε μερικά από τα καλύτερα μέρη στην Αττική για βόλτα, πέταγμα χαρταετού και -γιατί όχι- σαρακοστιανό πικ-νικ! 

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οδηγίες χρήσης λάμπας Petromax HK500
    Οδηγίες χρήσης λάμπας Petromax HK500
    30/01/2020

    Η λάμπα HK500 της Petromax είναι η πιο γνωστή λάμπα πεπιεσμένου καυσίμου στον κόσμο. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για πάνω από 100 χρόνια ως μια από τις πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές λάμπες παντός καιρού. Το μοντέλο HK500 έχει ισχύ 400W και η φωτεινότητα δεν είναι ρυθμιζόμενη. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ η λάμπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζεστασιά ή να μετατραπεί σε εστία για μαγείρεμα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πεζοπορική εκδρομή στα Τζουμέρκα - Καταφύγιο Μελισσουργών
    Πεζοπορική εκδρομή στα Τζουμέρκα - Καταφύγιο Μελισσουργών
    14/12/2021

    Στα πανέμορφα Τζουμέρκα θα υποδεχθεί το νέο έτος ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας (ΕΟΣ Ελευσίνας) ο οποίος έχει προγραμματίσει 4ήμερη εκδρομή στο καταφύγιο των Μελισσουργών (υψ. 1023 m) με όμορφες κυκλικές διαδρομές στην περιοχή. Τα Τζουμέρκα βρίσκονται ανάμεσα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία και περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας σε μια από τις πιο όμορφες οροσειρές της Ελλάδας. Από τα πιο γνωστά χωριά είναι το Συρράκο και οι Καλαρρύτες, τα οποία βρίσκονται...

    Διαβάστε περισσότερα
  • 6 προτάσεις για παιχνίδια στην ύπαιθρο!
    6 προτάσεις για παιχνίδια στην ύπαιθρο!
    23/05/2023

    Τώρα που ο καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει οι βόλτες στην εξοχή αυξάνονται. Τι πιο διασκεδαστικό από το να συγκεντρωθείτε με την αγαπημένη σας οικογένεια και τους φίλους και να οργανώσετε μία εκδρομή είτε σε κάποια παραλία είτε οπουδήποτε στην ύπαιθρο. Αφήστε που μια εκδρομή μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας!

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 25 to 32 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.