blogbanner-lightgear

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Βαθμός δυσκολίας σε πεζοπορικές & ορειβατικές διαδρομές
    Βαθμός δυσκολίας σε πεζοπορικές & ορειβατικές διαδρομές
    30/06/2015

    Μια βόλτα στο βουνό μπορεί να είναι πολύ εύκολη για έναν έμπειρο πεζοπόρο αλλά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη για έναν αρχάριο. Ο Βαθμός Δυσκολίας μιας πεζοπορικής ή ορειβατικής διαδρομής προσπαθεί να αξιολογήσει μια διαδρομή, βασισμένος σε κάποια αντικειμενικά χαρκατηριστικά της, όπως η συνολική υψομετρική διαφορά, αν απαιτείται ορειβατικός εξοπλισμός, αν υπάρχει χιόνι, πόσες ώρες πορείας απαιτούνται κ.α.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να καθαρίσετε τα δοχεία νερού
    Πως να καθαρίσετε τα δοχεία νερού
    04/07/2018

    Ίσως αναρωτιέστε γιατί να χρειάζεται να καθαρίσετε ένα δοχείο το οποίο γεμίζετε καθημερινά με καθαρό νερό... Η απάντηση είναι ότι, αν δεν το κάνετε, πιθανόν να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες που θα οδηγήσουν σε δυσάρεστη οσμή ή/και γεύση.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πεζοπορία στα χιόνια - Τι να προσέξετε
    Πεζοπορία στα χιόνια - Τι να προσέξετε
    04/01/2022

    Η πεζοπορία στα χιόνια μπορεί να είναι απίστευτα απολαυστική αρκεί να κάνει κανείς μια ελάχιστη προετοιμασία. Το ότι η θερμοκρασία έχει πέσει και κάνει κρύο δεν θα πρέπει να είναι αποτρεπτικό για να κάνετε μια βόλτα στη φύση. Ναι, οι μέρες είναι πιο μικρές, ο ήλιος κρύβεται συχνά πίσω από τα σύννεφα, τα μονοπάτια είναι λασπωμένα και καμιά φορά φυσάει τόσο δυνατά που δεν μπορείς να κάνεις ούτε βήμα. Όπως έλεγε όμως και ο διάσημος ορειβάτης Kevin Muir (1838-1914) : "Από όλα τα μονοπάτια που...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε ένα παγούρι
    Πως να επιλέξετε ένα παγούρι
    01/04/2016

    Το παγούρι είναι σχετικά εύκολη αγορά. Επιλέγετε το μέγεθος, το υλικό και ποιό χρώμα σας αρέσει. Όπως σε όλες τις αγορές όμως, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τη χρήση για την οποία το θέλετε. Το θέλετε για τρέξιμο; για να το έχετε καθημερινά στην τσάντα σας; για το γραφείο; για το ποδήλατο; Για όποια χρήση και αν το θέλετε, το παγούρι καλό είναι να ικανοποιεί μερικά σημαντικά κριτήρια.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε ένα φορητό ψυγείο κάμπινγκ
    Πως να επιλέξετε ένα φορητό ψυγείο κάμπινγκ
    22/03/2022

    Ένα φορητό ψυγείο κάμπινγκ, είτε αυτό είναι ηλεκτρικό, είτε είναι πιο απλό και λειτουργεί με πάγο ή παγοκυψέλες, μπορεί να βοηθήσει πολύ σε διάφορες περιπτώσεις. Το βλέπουμε συχνά στο κάμπινγκ ή σε πικνικ στη φύση και βέβαια πολύ συχνά το καλοκαίρι στην παραλία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί κάποιος να θέλει να προσθέσει ένα φορητό ψυγείο στα υπόλοιπα είδη κάμπινγκ του.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Γεμίστε σωστά το φορητό σας ψυγειάκι
    Γεμίστε σωστά το φορητό σας ψυγειάκι
    04/08/2016

    Το φορητό ψυγειάκι είναι τέλειο για να απολαύσετε κρύα ή ακόμα και παγωμένα τα ποτά και τα αναψυκτικά σας σε μια εκδρομή. Το ψυγειάκι δεν είναι μόνο για τα ποτά αλλά βολεύει πολύ για να μεταφέρετε και να συντηρήσετε φαγητό όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο χαμηλή τη θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 9 ασυνήθιστα πράγματα για το σακίδιό σας με βάρος λιγότερο από 50 γρ
    9 ασυνήθιστα πράγματα για το σακίδιό σας με βάρος λιγότερο από 50 γρ
    09/05/2022

    Σε αντίθεση με τα 10 βασικά που θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σακίδιο, υπάρχουν και μερικά ακόμα που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Τα παρακάτω δεν είναι 100% απαραίτητα, ώστε να τα έχετε σε κάθε εκδρομή σας, όμως επειδή το βάρος τους είναι αμελητέο και οι χρήσεις τους πολλές αξίζει να προσθέσετε κάποια από αυτά στον εξοπλισμό σας. Έμπειροι πεζοπόροι που έχουν λιώσει αρκετά ζευγάρια παπούτσια στα μονοπάτια των βουνών, έχουν σίγουρα κάποια από αυτά στα σακίδιά...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πώς να φορτώσετε σωστά το σακίδιό σας
    Πώς να φορτώσετε σωστά το σακίδιό σας
    31/07/2015

    Η προετοιμασία του σακιδίου πριν από ένα ταξίδι είναι μια σχετικά εύκολη και για πολλούς ευχάριστη εμπειρία. Οι συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία και βελτιώνουν σημαντικά την άνεση ενός σακιδίου καθώς το φοράτε.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 17 to 24 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.