blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Στα μονοπάτια της Άνδρου
    Στα μονοπάτια της Άνδρου
    27/08/2015

    Η Άνδρος είναι από πολύ όμορφο νησί που έχει το πλεονέκτημα (ή για άλλους, το μειονέκτημα) να βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Αυτό την καθιστά δημοφιλή προορισμό ακόμα και για ένα διήμερο. Αφήστε ελεύθερο λοιπόν το δεύτερο Σ/Κ του Σεπτεμβρίου (11-13/9) γιατί ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών (ΠΟΑ) προγραμματίζει εξόρμηση στα όμορφα μονοπάτια της Άνδρου, που έχουν αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ασφάλεια στη θάλασσα
    Ασφάλεια στη θάλασσα
    05/08/2015

    Ο Άυγουστος έχει μπει για τα καλά και πολύς κόσμος πλέον έχει ως μοναδικό προορισμό μια παραλία για να δροσιστεί. Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε οδηγίες και συμβουλές για την ασφάλεια στη θάλασσα βασιζόμενοι πάνω στις επίσημες οδηγίες που δίνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (www.hrt.org.gr) αλλά και ο οργανισμός Royal National Lifeboat Institution (www.rnli.org).

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πώς να φορτώσετε σωστά το σακίδιό σας
    Πώς να φορτώσετε σωστά το σακίδιό σας
    31/07/2015

    Η προετοιμασία του σακιδίου πριν από ένα ταξίδι είναι μια σχετικά εύκολη και για πολλούς ευχάριστη εμπειρία. Οι συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία και βελτιώνουν σημαντικά την άνεση ενός σακιδίου καθώς το φοράτε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Νυχτερινή ορειβασία με πανσέληνο
    Νυχτερινή ορειβασία με πανσέληνο
    27/07/2015

    Τι πιο ωραίο από μια καλοκαιρινή πεζοπορία στην κορυφή ενός πανέμορφου νησιού, με μοναδικό φωτισμό το φως του φεγγαριού; Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας διοργανώνει νυχτερινή ορειβασία με πανσέληνο την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 20:30 από το λιμάνι της Νικιάνας στη Λευκάδα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι είναι το coasteering
    Τι είναι το coasteering
    21/07/2015

    Τώρα που έχει καλοκαιριάσει για τα καλά, ας αφήσουμε για λίγο τα βουνά και τις κορυφές και ας κατηφορίσουμε στις παραλίες και στα βράχια όπου σκάει το κύμα. Το coasteering είναι όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τόσα χρόνια από παιδιά, απλά με μια ονομασία λίγο "ψαρωτική". Το coasteering είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων που γίνονται σε σημεία που σκάει το κύμα: βουτιές, σκαρφάλωμα στα βράχια και μετά βουτιά, πεζοπορία μέχρι τη δίπλα παραλία, κ.λπ. Αυτό που μπορεί να προσφέρει το...

    Διαβάστε περισσότερα
  • 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Πάρνωνα
    75η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Πάρνωνα
    13/07/2015

    Την 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στην οροσειρά του Πάρνωνα, στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιον (1.935 m), στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, στις 18 και 19 Ιουλίου 2015. Η συνάντηση αυτή είναι μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, που μπορούν όλοι μαζί να περπατήσουν στα μονοπάτια του Πάρνωνα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Διάσχιση του φαραγγιού της Νέδας
    Διάσχιση του φαραγγιού της Νέδας
    07/07/2015

    Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής) διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα, "δροσιστική" εκδρομή στο φαράγγι της Νέδας, στην Δ. Πελοπόννησο. Πρόκειται για πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Νέδα (river trekking), σχεδόν εξ'ολοκλήρου μέσα στο νερό, ανάμεσα σε μικρά καταρρακτάκια και βάθρες. Η διάσχιση του φαραγιιού έχει προγραμματιστεί για τις 17-19 Ιουλίου με διανυκτέρευση με σκηνές σε πλάτωμα δίπλα στο ποτάμι.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Βαθμός δυσκολίας σε πεζοπορικές & ορειβατικές διαδρομές
    Βαθμός δυσκολίας σε πεζοπορικές & ορειβατικές διαδρομές
    30/06/2015

    Μια βόλτα στο βουνό μπορεί να είναι πολύ εύκολη για έναν έμπειρο πεζοπόρο αλλά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη για έναν αρχάριο. Ο Βαθμός Δυσκολίας μιας πεζοπορικής ή ορειβατικής διαδρομής προσπαθεί να αξιολογήσει μια διαδρομή, βασισμένος σε κάποια αντικειμενικά χαρκατηριστικά της, όπως η συνολική υψομετρική διαφορά, αν απαιτείται ορειβατικός εξοπλισμός, αν υπάρχει χιόνι, πόσες ώρες πορείας απαιτούνται κ.α.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 153 to 160 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.