blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Τι προσφέρουν τα σεντόνια υπνόσακων (liners)
    Τι προσφέρουν τα σεντόνια υπνόσακων (liners)
    14/02/2015

    Τα σεντόνια υπνόσακων (liners) σίγουρα δεν είναι απαραίτητα για να απολαύσετε τον ύπνο σε έναν υπνόσακο ή να περάσετε καλά στην εκδρομή σας. Έχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά που μπορεί να αποδειχτούν αρκετά χρήσιμα σε ταξιδιώτες και σε φίλους της κατασκήνωσης που χρησιμοποιούν τον υπνόσακό τους αρκετές μέρες το χρόνο.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Να πάρω αδιάβροχο στην εκδρομή μου;
    Να πάρω αδιάβροχο στην εκδρομή μου;
    05/02/2015

    Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση μετερεωλογίας ούτε δίπλωμα Πανεπιστημίου για να διαπιστώσετε ότι κάποια στιγμή, σε κάποιο μέρος, ο καιρός θα σας χαλάσει (ή σας έχει ήδη χαλάσει) τα σχέδια μιας εκδρομής. Ακόμα και η πρόγνωση της τελευταίας στιγμής από το Meteo ή από άλλο αντίστοιχο μετεωρολιγικό site μπορεί να πέσει έξω. Για την καλύτερη αντιμετώπιση απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία και λίγη παρατηρικότητα στον ουρανό.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πώς να επιλέξετε ένα σακίδιο - μάρσιπο
    Πώς να επιλέξετε ένα σακίδιο - μάρσιπο
    28/01/2015

    Ένα σακίδιο - μάρσιπος είναι τέλειο για να απολαύσετε τις εκδρομές σας στην ύπαιθρο μαζί με το παιδί. Τα σύγχρονα σακίδια - μάρσιποι είναι πολύ καλά μελετημένα, με εργονομικό σχεδιασμό για την άνεση και ασφάλεια του παιδιού. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι αφήνουν τα χέρια ελεύθερα ώστε η πεζοπορία και οι περισσότερες κινήσεις να γίνονται με μεγάλη άνεση.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στη Χιονίστρα
    Ανάβαση στη Χιονίστρα
    18/01/2015

    Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας έχει προγραμματίσει εξόρμηση στη Θεσπρωτία με στόχο την ανάβαση στην κορυφή του όρους Χιονίστρα. Η Χιονίστρα είναι ένα ήπιο σχετικά βουνό με υψόμετρο 1.643 m και βρίσκεται ανάμεσα στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στο Βέρμιο
    Ανάβαση στο Βέρμιο
    13/01/2015

    Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων προγραμματίζει 3 ενδιαφέρουσες εκδρομές στο χιονισμένο Βέρμιο. Το Βέρμιο είναι ένα κατάφυτο βουνό με οξιές, καστανιές, έλατα και δρυς. Η ψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Χαμίτης και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.065 m, με εκπληκτική θέα προς τα γειτονικά βουνά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στις κορυφές Σχιτζουραύλι και Δραμάλα
    Ανάβαση στις κορυφές Σχιτζουραύλι και Δραμάλα
    07/01/2015

    Το Σχιτζουραύλι και η Δραμάλα είναι δύο από τις κορυφές του Πηλίου που μπορεί εύκολα κανείς να προσεγγίσει, χάρη στην ευκολία πρόσβασης και στην πολύ καλή σήμανση του μονοπατιού από τον ΕΟΣ Βόλου. Η υψηλότερη κορυφή ονομάζεται Πουριανός Σταυρός και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.624 m.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Χειμερινές βόλτες παρέα με τις κουμαριές
    Χειμερινές βόλτες παρέα με τις κουμαριές
    29/12/2014

    Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει κούμαρα το χειμώνα σε μια βόλτα στο βουνό, σημειώστε να δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία. Η κουμαριά είναι θάμνος που συναντάται συχνά και σίγουρα την έχετε προσπεράσει κάποια στιγμή χωρίς να την προσέξετε. Έχει πολύ νόστιμο καρπό όταν αυτός έχει ωριμάσει και είναι κόκκινος.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στο Μεσοβούνι
    Ανάβαση στο Μεσοβούνι
    17/12/2014

    Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων προγραμματίζει 2 πορείες στο Μεσοβούνι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1936 και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, σκοπός του είναι η συστηματική καλλιέργεια της ορειβασίας (αναβάσεις, αναρριχήσεις, εξερευνήσεις, σπηλαιολογία, κ.λ.π.), των χειμερινών αθλημάτων (χιονοδρομία, κ.λ.π.) και η διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς την ορεινή φύση.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 177 to 184 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.