blogbanner-lightgear

OUR BLOG

 • Εκδρομή στους πρόποδες του Κόζιακα
  Εκδρομή στους πρόποδες του Κόζιακα
  27/03/2014

  O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Καλαμπάκα διοργανώνουν την Κυριακή 30 Μαρτίου εκδρομή στην αγροτική περιοχή της Διάβας, στους πρόποδες του Κόζιακα. Η προβλεπόμενη διάρκεια της εκδρομής είναι 2 ώρες και 30 λεπτά, έως 3 ώρες.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Ανάδειξη 300 χιλιομέτρων μονοπατιών στο Μαίναλο
  Ανάδειξη 300 χιλιομέτρων μονοπατιών στο Μαίναλο
  25/03/2014

  Το Μαίναλο, με ύψος περίπου 2.000 μέτρα είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Είναι επομένως ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι τα μονοπάτια του Μαινάλου πρόκειται να αναδειχθούν και να σηματοδοτηθούν στο πλαίσιο αναβάθμισης και ανάδειξης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Αρκαδίας αλλά και γενικότερα της Πελοποννήσου. Η σηματοδότηση και η συντήρηση μονοπατιών είναι σίγουρο ότι θα ενθαρρύνει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός και ο ορειβατικός.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 2η
  Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 2η
  23/03/2014

  Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο2: Μετακινηθείτε και κατασκηνώστε σε σταθερό έδαφος

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εκδρομή στην Γκούρα Κορινθίας
  Εκδρομή στην Γκούρα Κορινθίας
  20/03/2014

  O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας μαζί με άλλες οργανώσεις της περιοχής της Καλαμπάκας διοργανώνουν την Κυριακή 23 Μαρτίου εκδρομή στο Πλατανόδας, στις Πηγές της "Γκούρας" και στην αγροτική περιοχή της Διάβας. Η προηγούμενη εκδρομή, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Μσρτίου, είχε ακυρωθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Η προβλεπόμενη διάρκεια της εκδρομής είναι 2 ώρες και 40 λεπτά, έως 3 ώρες.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΟΠΟΠ
  Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΟΠΟΠ
  07/03/2014

  Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 11 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Πύλης στα Τρίκαλα. Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης, συντελώντας στον εναλλακτικό τρόπο ζωής του κοινωνικού γίγνεσθαι της Πύλης και όχι μόνο, προωθεί το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς και του αλτρουισμού ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εκδρομή στη Φουρνά Ευρυτανίας
  Εκδρομή στη Φουρνά Ευρυτανίας
  04/03/2014

  Το χωριό Φουρνά βρίσκεται λίγο βόρεια από το Καρπενήσι, σε υψόμετρο 850μ, χωμένο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα και στα τρεχούμενα νερά, περικυκλωμένο από βουνά και φαράγγια. Γύρω από τη Φουρνά στέκουν επιβλητικοί μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Βελούχι και η οροσειρά των Αγράφων. Τριγύρω από τη Φουρνά συναντά κανείς τα πολύ όμορφα ποταμάκια: Αφορεσμένα, Μαυρομύτη και Παληότουρνο, τα οποία ενώνονται και σχηματίζουν το Φουρνιώτη ποταμό, που χύνεται δυτικά στο Μέγδοβα, ο οποίος...

  Διαβάστε περισσότερα
 • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
  Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
  18/03/2014

  Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο1: Σχεδιάστε και προετοιμάστε σωστά την εκδρομή σας.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Χειμερινό camping
  Χειμερινό camping
  28/02/2014

  Με το που διαβάζεις τον τίτλο θες να πας να ανοίξεις τη θέρμανση ή να ρίξεις κανά ζακετάκι πάνω σου... Οι δύο λέξεις κάπως δεν ταιριάζουν, κάτι λάθος έχει γίνει. Πραγματικά, το χειμερινό camping δεν είναι καθόλου διαδεδομένο στην Ελλάδα γεγονός καθόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα και τη μορφολογία της χώρας μας. Αντίθετα, το camping κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα και πολύς κόσμος το επιλέγει, είτε αυτό είναι οργανωμένο είτε ελεύθερο. Αν δεν υπήρχε...

  Διαβάστε περισσότερα
Showing 217 to 224 of 227 (29 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.