blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Τι μας δείχνει ένας χάρτης
    Τι μας δείχνει ένας χάρτης
    12/10/2014

    Οι χάρτες είναι παντού. Τους βλέπουμε στην πόλη, στις στάσεις των λεωφορείων και του μετρό, σε εκδρομές και ταξίδια. σε επαγγελματικές κάρτες και διαφημιστικά φυλλάδια, στο ίντερνετ, στις ειδήσεις και τις εφημερίδες, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και σε πολλά ακόμα μέρη. Υπάρχουν χάρτες ιστορικοί, οδικοί, πεζοπορικοί, ναυτικοί, τουριστικοί, τοπογραφικοί, πολιτικοί και άλλοι πολλοί. Εδώ θα ασχοληθούμε περισσότερο με τους πεζοπορικούς χάρτες. Όποια κι αν είναι πάντως η μορφή του χάρτη, το...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πρόσκληση σε εγκαίνια
    Πρόσκληση σε εγκαίνια
    08/10/2014

    Δεν είναι και πολύ συχνό το φαινόμενο να εγκαινιάζονται καταφύγια. Το καταφύγιο που βρίσκεται στο Παναχαϊκό όρος, στο οροπέδιο Πρασούδι, είχε υποστεί πολλές καταστροφές με την πάροδο των χρόνων, που το είχαν απαξιώσει. Χάρη στις προσπάθειες του ΕΟΣ Πατρών, βρέθηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του. Το σημερινό καταφύγιο διαθέτει πλέον σύγχρονη υποδομή, έτσι ώστε να αποτελέσει μια νέα βάση για τον ΕΟΣ Πατρών αλλά και για να προσελκύσει νέο κόσμο στα βουνά.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Σχετικά με τα μονοπάτια στο Μαίναλο
    Σχετικά με τα μονοπάτια στο Μαίναλο
    04/10/2014

    Τον Μάρτιο είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την ανάδειξη των μονοπατιών στο Μαίναλο. Σήμερα, μετά από ευγενικό αίτημα του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, αναδημοσιεύσουμε μερικές επιπλέον πληροφορίες όπως ακριβώς μας τις έστειλε ο Σ.Α.Ο.Ο., καθώς θεωρούμε ότι αξίζει να αναδειχτεί η όλη προσπάθεια που γίνεται.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Πεζοπορία στη Λευκάδα
    Πεζοπορία στη Λευκάδα
    30/09/2014

    Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας προγραμματίζει εκδρομή στη Λευκάδα όπου θα πραγματοποιήσει πεζοπορική διάσχιση στην περιοχή τoυ Αγ. Πέτρου. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη θέση "Καλομπόρο" μεταξύ Κομηλιού και Αγ. Πέτρου με τελικό προορισμό το "Μέγα Βουνό". Στη συνέχεια, από το μονοπάτι "Βόλτες του Αθανιού", που ο ίδιος ο ΕΟΣ Πρέβεζας είχε καθαρίσει προ καιρού, η πεζοπορία θα καταλήξει στην "Πόντη". Μετά την πορεία ακολουθεί προαιρετικά μπάνιο, καθώς ο καιρός...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στα Τζουμέρκα
    Ανάβαση στα Τζουμέρκα
    23/09/2014

    Το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει ορειβατική εξόρμηση στα Τζουμέρκα με στόχο την ανάβαση στην κορυφή "Κρυάκουρας". Τα Τζουμέρκα είναι μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Ελλάδος με υψόμετρο 2.429 m. Είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά βουνά της Ελλάδας, μοναδικό καταφύγιο για πλήθος πουλιών και ζώων. και για αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή στους καταρράκτες της Νεμούτας
    Εκδρομή στους καταρράκτες της Νεμούτας
    19/09/2014

    Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή για τα μέλη αλλά και τους φίλους της πεζοπορίας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στους εξωτικούς καταρράκτες της Νεμούτας. Οι καταρράκτες της Νεμούτας βρίσκονται στο δάσος της Φολόης, το οποίο διασχίζει ο ποταμός Ερύμανθος. Η βλάστηση, καθώς πλησιάζει κανείς τους καταρράκτες, είναι πραγματικά οργιώδης, με πανέμορφα λουλούδια και εντυπωσιακά υδρόφιλα φυτά σκαρφαλωμένα παντού.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Τι είναι το slackline (ιμάντας ισορροπίας)
    Τι είναι το slackline (ιμάντας ισορροπίας)
    13/09/2014

    Το slackline είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας πάνω σε τεντωμένο ιμάντα. Είναι ένα σχετικά νέο παιχνίδι που έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο και σταδιακά βρίσκει όλο και περισσότερους φίλους και στην Ελλάδα. Το slackline μοιάζει πολύ με την ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σκοινί, μόνο που οι ιμάντες του slackline είναι πιο ελαστικοί δημιουργώντας έτσι περισσότερο μια αίσθηση ενός πολύ στενού τραμπολίνου.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση
    3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση
    08/09/2014

    Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι του Ν. Τρικάλων (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων– ΣΟΧΤ, Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης – ΟΠΟΠ, Σύλλογος Ορειβασίας Πεζοπορίας Τρικάλων – ΣΠΟΡΤ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας – ΕΟΣ Καλαμπάκας), συνδιοργανώνουν την 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο καταφύγιο του Κόζιακα.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 193 to 200 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.