blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Περπατώντας στο φαράγγι της Σαμαριάς
    Περπατώντας στο φαράγγι της Σαμαριάς
    06/05/2014

    Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης Φαραγγιών διοργανώνει μονοήμερη διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς. Η διοργάνωση αυτή είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους δεν έχουν επισκεφτεί το φαράγγι της Σαμαριάς καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να το διασχίσουν με έμπειρα άτομα που είναι γνώστες του αντικειμένου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, με μήκος 18 χλμ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός από το 1962. Το πλάτος του φαραγγιού κυμαίνεται από 150 μέτρα στο...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 6η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 6η
    02/05/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο6: Σεβαστείτε την πανίδα και τη χλωρίδα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Στα μονοπάτια της Σερίφου
    Στα μονοπάτια της Σερίφου
    29/04/2014

    Η Σέριφος είναι γεμάτη από μονοπάτια που διασχίζουν σχεδόν όλο το νησί συναντώντας όμορφα χωριά, γραφικά ξωκλήσια, στοές μεταλλείων και μαγευτικές παραλίες. Το πρώτο μονοπάτι που ακολουθήσαμε είναι το μονοπάτι Παναγιά-Συκαμιά, ένα πανέμορφο μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Παναγιά και καταλήγει στην παραλία της Συκαμιάς. Το δεύτερο μονοπάτι που ακολουθήσαμε ήταν το μονοπάτι Χώρα-Κένταρχος (Καλλίτσος) που αφήνει πίσω τη Χώρα έχοντας συνεχώς στα δεξιά μια μαγευτική θέα: τη θάλασσα.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Κατάβαση στο φαράγγι του Βουραϊκού
    Κατάβαση στο φαράγγι του Βουραϊκού
    25/04/2014

    Αν δεν έχετε περπατήσει στο φαράγγι του Βουραϊκού, ετοιμαστείτε να το κάνετε φέτος την Κυριακή στις 11 Μαΐου με τον Σύλλογο Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Καλαβρύτων. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Καλαβρύτων ιδρύθηκε το 1931, και από το 1980 διοργανώνει κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 5η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 5η
    22/04/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο5: Ελαχιστοποιήστε τα ίχνη από τη φωτιά σας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Καλό Πάσχα!
    Καλό Πάσχα!
    19/04/2014

    Η ομάδα του lightgear σας εύχεται Καλό Πάσχα και να περάσετε πολύ πολύ καλά! Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και παρόλο που ο καιρός αναμένεται νεφελώδης για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, μια ανοιξιάτικη βόλτα στην εξοχή θα γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα σας ηρεμήσει όσο τίποτε άλλο. Μη ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά το lightgear, καθώς καθημερινά προσθέτουμε νέα ελαφριά προϊόντα, χρήσιμα για τις εκδρομές σας. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 4η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 4η
    14/04/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο3: Αφήστε τα όλα όπως τα βρήκατε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • 5ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου
    5ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου
    10/04/2014

    Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει για πέμπτη φορά τον Πανελλήνιο Ορεινό Αγώνα με τίτλο «Ορεινός Αγώνας Κίσσαβου». Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή μήκους 33,5 χιλιομέτρων η οποία διασχίζει ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας με πανέμορφα δάση καστανιάς, οξιάς και ελάτης, απόκρημνες χαράδρες και φαράγγια με ορμητικούς χειμάρρους και καταρράκτες που καταλήγουν σε γραφικούς ορμίσκους και βάθρες απαράμιλλης ομορφιάς.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 225 to 232 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.