blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • Σηματοδότηση μονοπατιών από τον Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο
    Σηματοδότηση μονοπατιών από τον Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο
    07/04/2014

    Στη σηματοδότηση μονοπατιών προχώρησε πριν από λίγες μέρες μέλη του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου (ΘΑΣ.Ο.Σ). Χάρη σε τέτοιες πρωτοβουλίες τα μέλη του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου δίνουν την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να χαρεί τις εκδρομές στη φύση και να επισκεφτεί τα βουνά με ασφάλεια, πάνω σε σηματοδοτημένα μονοπάτια.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 3η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 3η
    02/04/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο3: Διαχειριστείτε σωστά τα σκουπίδια σας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή στους πρόποδες του Κόζιακα
    Εκδρομή στους πρόποδες του Κόζιακα
    27/03/2014

    O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Καλαμπάκα διοργανώνουν την Κυριακή 30 Μαρτίου εκδρομή στην αγροτική περιοχή της Διάβας, στους πρόποδες του Κόζιακα. Η προβλεπόμενη διάρκεια της εκδρομής είναι 2 ώρες και 30 λεπτά, έως 3 ώρες.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάδειξη 300 χιλιομέτρων μονοπατιών στο Μαίναλο
    Ανάδειξη 300 χιλιομέτρων μονοπατιών στο Μαίναλο
    25/03/2014

    Το Μαίναλο, με ύψος περίπου 2.000 μέτρα είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Είναι επομένως ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι τα μονοπάτια του Μαινάλου πρόκειται να αναδειχθούν και να σηματοδοτηθούν στο πλαίσιο αναβάθμισης και ανάδειξης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Αρκαδίας αλλά και γενικότερα της Πελοποννήσου. Η σηματοδότηση και η συντήρηση μονοπατιών είναι σίγουρο ότι θα ενθαρρύνει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός και ο ορειβατικός.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 2η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου – Αρχή 2η
    23/03/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο2: Μετακινηθείτε και κατασκηνώστε σε σταθερό έδαφος

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή στην Γκούρα Κορινθίας
    Εκδρομή στην Γκούρα Κορινθίας
    20/03/2014

    O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας μαζί με άλλες οργανώσεις της περιοχής της Καλαμπάκας διοργανώνουν την Κυριακή 23 Μαρτίου εκδρομή στο Πλατανόδας, στις Πηγές της "Γκούρας" και στην αγροτική περιοχή της Διάβας. Η προηγούμενη εκδρομή, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Μσρτίου, είχε ακυρωθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Η προβλεπόμενη διάρκεια της εκδρομής είναι 2 ώρες και 40 λεπτά, έως 3 ώρες.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
    Οι 7 αρχές του σωστού πεζοπόρου - Αρχή 1η
    18/03/2014

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και πρέπει να μας προβληματίζουν ακόμα και στις εκδρομές μας. Σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace μια εκδρομή στη φύση οφείλει να διέπεται από μερικούς κανόνες ώστε να μην διαταράσσεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Οι βασικές αρχές του σωστού πεζοπόρου, σύμφωνα με τον οργανισμό Leave No Trace, είναι επτά. Αρχή Νο1: Σχεδιάστε και προετοιμάστε σωστά την εκδρομή σας.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΟΠΟΠ
    Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΟΠΟΠ
    07/03/2014

    Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 11 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Πύλης στα Τρίκαλα. Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης, συντελώντας στον εναλλακτικό τρόπο ζωής του κοινωνικού γίγνεσθαι της Πύλης και όχι μόνο, προωθεί το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς και του αλτρουισμού ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 233 to 240 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.