blogbanner-lightgear

OUR BLOG

  • River trekking και ανάβαση στη Χελιδόνα
    River trekking και ανάβαση στη Χελιδόνα
    04/09/2014

    Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2014 river trekking (πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Κρικελιώτη μέχρι το εκπληκτικό σημείο Πάντα Βρέχει) και ορειβασία στην υψηλότερη κορυφή της Χελιδόνας σε υψόμετρο 1975μ. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 06:45 από Λάρισα για Καρπενήσι.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Στα χνάρια του Εφιάλτη
    Στα χνάρια του Εφιάλτη
    01/09/2014

    Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στην Ανoπαία Ατραπός, το δύσβατο μονοπάτι του Εφιάλτη, στις Θερμοπύλες. Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας ιδρύθηκε το 1990 στη Βούλα, από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη φύση και τον πολιτισμό. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 07:00 από τη Βούλα. Η διαδρομή ξεκινάει λίγο πριν το μοναστήρι της Δαμάστας σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων. Η πορεία στην αρχή είναι ανηφορική και ακολουθεί δασικό...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Ανάβαση στον Όλυμπο
    Ανάβαση στον Όλυμπο
    27/08/2014

    Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιώς διοργανώνει εκδρομή και ανάβαση στον Όλυμπο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου με διανυκτέρευση στο καταφύγιο Ζολώτα. Η εποχή κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη, αφού έχει πέσει η ζέστη του καλοκαιριού και το βουνό είναι χωρίς χιόνια που θα αύξαναν το βαθμό δυσκολίας αλλά και την επικινδυνότητα της περιοχής.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Εκδρομή στην Ανάφη
    Εκδρομή στην Ανάφη
    23/08/2014

    Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών προγραμματίζει 8ήμερη εκδρομή στην Ανάφη στις 1-7 Σεπτεμβρίου. Ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο τελειότερος μήνας για διακοπές σε νησί, αφού η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα, ο καιρός είναι ακόμα πολύ ζεστός και οι τουριστικές υποδομές άνετες για καλύτερη εξυπηρέτηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν αναβάσεις και πεζοπορίες σε παραλιακά μονοπάτια του νησιού με κατάληξη πάντα για μπάνιο στις καταπληκτικές παραλίες του...

    Διαβάστε περισσότερα
  • Δύο απλές συνταγές για το camping
    Δύο απλές συνταγές για το camping
    19/08/2014

    Το φαγητό στο camping το καλοκαίρι είναι τέλειο, γιατί νοστιμίζει από τη θέα της θάλασσας που είναι μαγευτική και από το αλάτι που υπάρχει τριγύρω μας. Νοστιμίζει επίσης από την καλή παρέα και από τα απλά και αγνά υλικά που θα προμηθευτείτε από το ντόπιο μπακάλικο. Μπορεί οι παρακάτω συνταγές να είναι απλές αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο στο camping γίνονται νοστιμότατες!

    Διαβάστε περισσότερα
  • Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
    Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
    15/08/2014

    Επειδή το καλοκαίρι συνηθίζουμε να ανεβαίνουμε 2-3 κατσάβραχα παραπάνω, καλό είναι να έχουμε το νου μας σε μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς πεζοπορίας και ορειβασίας. Ένα μονοπάτι μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, αν δεν έχουμε τον σωστό εξοπλισμό μαζί μας είτε αυτό είναι ρουχισμός, είτε νερό είτε κάτι άλλο. Εμπλουτίσαμε τις συμβουλές για ασφαλή ορειβασία που δημοσίευσε πριν λίγες βδομάδες η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και σας τις παρουσιάζουμε.

    Διαβάστε περισσότερα
  • Φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές
    Φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές
    10/08/2014

    Δεν είναι σπάνιο στις διακοπές να συμβεί ένα μικροατύχημα που απαιτεί μια μικρή φροντίδα από μέρους μας. Γρατζουνιές και μικροτραυματισμοί μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν με μερικά βασικά εργαλεία ενός φαρμακείου πρώτων βοηθειών (γάζες, επίδεσμοι, χανζαπλάστ κ.α).

    Διαβάστε περισσότερα
  • Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα
    Διάσχιση του ποταμού Αχέροντα
    06/08/2014

    Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο 'Αρτας θα πραγματοποιήσει διάσχιση του ποταμού Αχέροντα από το Τρίκαστρο (Πύλες Άδη) ως τη Γλυκή (πηγές). Ο ποταμός Αχέροντας εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά του Νομού Πρεβέζης, όπου σχηματίζει Δέλτα από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής. Ο ποταμός Αχέροντας λόγω της ελληνικής μυθολογίας και παράδοσης αλλά και εξαιτίας της περιβαλλοντικής του σημασίας προσελκύει...

    Διαβάστε περισσότερα
Showing 201 to 208 of 245 (31 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.